booked.net
 
 

 

Damat

 CÜPPE VE EVLAT "mazereti"...!! - 21/03/2018





Adaletli Yargıç
E-Posta
Yüksek yargı mensupları ile Erdoğanın çay hasatında aynı kadraja düşmesi çok konuşuldu, imalı eleştiriler yapıldı.
Sistemin usule uygun işlediği yerlerde doğal sayılabilen görüntüler, ülkemizde sorunlu alanlar yaratabiliyor.
Toplumsal gelenekte, -güce zaaf patalojisi- bilinç altına işlemiş olduğu için, haklı haksız manâlalandırmalar yapılabiliyor.
Danıştay Başkanının bu süreç içinde, kamusal alanda , Erdoğan karşısında cüppesini "derlerken" fotoğrafı da aynı eleştirilere muhatap oldu.
Devletin üst kademesindeki bir yöneticiye saygı tutumu olarak da değerlendirilebilecek bu durum, "cüppe" tartışmalarını başlattı.
Yargıçların ve de yargı unsurlarının giysilerinde(cüppelerinde), gözü kapalı adalet meleğinin elindeki adalet terazisinden mülhem bir özellik olarak, ilik ve düğme bulunmaz.
Cüppelerin önlerinin kapanma ihtiyacı yoktur, saygı ve saygınlık; verilen ve verilecek kararlarda mündemiçtir.
Külliyede icra edilmesi uygun görülen, yargıç ve savcıların ad çekme töreninde, cumhurbaşkanı ve başbakan, ayakta alkışlarla karşılanınca, ana muhalefet lideri, cüppelere cumhurbaşkanlığı armalı düğmeleri iliklemek için iki adet ilik açılması önerisinnde bulundu..
Yargıç ve savcı cüppeleri, iktidar armalı düğmeler ve çift ilikle bir araya gelince, konu magazinleşti, ciddiyetini kaybetti..
Yargı ve istihza bir araya gelince, adaletin tecellisinde şüphe eksik olmaz ve bu durum , toplumu enfekte eder, içten içe çürütür.
Külliyedeki kurra'da Elazığ'ı çeken, Danıştay Başkanının kızı, -EĞER DOĞRUYSA-mazeret kararnamesi ile , Yargıtay Tetkik Hakimliğine atanmış.
Danıştay Başkanının kızının mazereti, annesinin Danıştay Başkanı olması ise, bu mazeret, tartışılır, tıpkı, cüppenin önünün "saygı mazereti" ile toplanması gibi ve de ne yazık ki, artık, cüppenin önündeki ilikler düğme tutmaz..!!
Ancak kimsenin hakkını yemeyelim, bu işlemin eş durumundan yapıldığı ve bunun bir hak olduğu söyleniyor. Eğer bu mazeret doğruysa, normal vatandaşa, tıp doktorlarına doğuda ihtiyaç var gerekçesiyle yapılmayan bu eş kıyağı bu kadar hızlı neden yapıldı? sorusu sorulur ki bu da Anne kıyağına girer.
Analar ve kızları............ve devlet kıyağı. Merak etmeyin ben de bu kıyağın önünde ayağa kalkıp düğmemi iliklerim.


Adaletli Yargıç


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;






AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.