booked.net
 
 

 

Damat

 EGE CANSEN, ”BU YAZIYI APTALLAR OKUMASIN” - 29/04/2018





ERCAN ERDEM
E-Posta
Aşağıda linki bulunan yazıyı muhakkak okuyun, muhteşem, öyle anlaşılır basitlikte ki, aslındaaptallar bile anlar.
TIKLAYINIZ
Aslında başlığı doğru okursanız yazı bilakis aptallar için yazılmış gibi. Ancak, aptal olmayanlar için de fıkra tadında.
APTAL Türk Dil Kurumunun internet sayfasında şöyle açıklanıyor: “Zekâsı pek gelişmemiş, zekâ yoksunu, alık, ahmak, alık salık.”
Sayın Cansen (umarım) “aptal” üzerinden mecaz yapmakta gibi geldi bana.!!! Yani, durumu görenler ve durumu göremeyenleri “aptallık” üzerinden açıklıyor. Bende naçizane aynısını yapmaya çalışıyorum. Ancak, durumu göremeyen kardeşlerimizin gerçek durumu görmelerini sağlarsak, yani, bu yazının görülmesini/anlaşılmasını sağlarsak eğer, her şeye EVET diyenlerin yüzdesi, sorgulayan toplum lehine değişir belki. Akıllı oluruz!!!!

Aptallar, aptallık gibi tanımlamalar söz konusu edilince aklıma hep Aziz Nesin gelir. O zaman “Türklerin %60’ı aptaldır” deyince yer yerinden oynamıştı. Sayın Müjdat Gezen bir zamanlar , İzmir Torba da, Konusu mizah olan bir panele
katıldıklarını ve İlhan Selçuk ile Aziz Nesin’in de bulunduğu bu panelde, birisinin kalkıp “Nasrettin Hoca’nın torunları olarak zeki insanlarız değil mi?” diye sorması üzerine, Aziz Nesin’in “Yüzde 60’ı aptaldır” dediğini anlatmıştı.
Bunun üzerine, Müjdat Gezen , Aziz Nesin’e sormuş; “Neden öyle dediniz?” diye.
Aziz Nesin de “%90’ı aptaldır diyemedim” diye cevap vermiş. Bu %90 aptallık meselesini de %92 EVET çıkan 1982 Anayasasına bağlarmış. Bu durumda, geçen yıl yapılan %52 EVET çıkan Referandum oylama sonuçlarına sevinmeli miyiz?, üzülmeli miyiz? pek anlayamadım. (Aptal mıyım, neyim?)

O yıllarda , bir gün Ankara’dan İstanbul’a uçakla dönerken uçak koridorunda Aziz Nesin beyefendiye rastladım ve kendisine “Türklerin aptal olduğunu, yeni mi keşfettiğini, yoksa evvelden beri mi bildiğini sordum.” Şöyle bir suratıma baktı ve yerine geçti. Kabahat bendeydi, Aziz Nesin, aptala aptal olduğunu suratına karşı söylemeyecek akıllılıktaydı. Ayrıca, hayatını kitaplarından kazanan kişiler çok okundukları yıllarda bu toplara girmezler, girmemeleri gerekir.

Sayın Cansen, saygıdeğer hocası üzerinden bilinen durumu güzel özetlemiş. Mesele bu yazıyı göremeyenlere nasıl göstereceğimizde. Bu ötekileştirme furyasında bu işi çözebilirsek ne mutlu. Bomba patlayacak, ama kimin kucağında patlayacak?
İşte, bütün mesele bu. Belki de, Cumhur ittifakı karşıtları Cumhurbaşkanlığı seçimini değil de parlamento ekseriyetini hedefliyorlardır sadece. Bunun için de kurulan tuzaklardaki hatalara, eksikliklere güveniyor olabilirler. Ava giden avlanır.
Bakalım, kaybeden kumarbazı hepimizin iyiliği için kumar masasından kaldırabilecek miyiz?
Eğer, bu şekilde bir sonuca varılabilecekse şapka çıkarıyorum, şimdiden(Chapeau).




ERCAN ERDEM


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;






AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.