booked.net
 
 

 

Damat

 “Mefhûm-ı muhalifinden” yani tersinden gidelim. - 13/02/2020





ERCAN ERDEM
E-Posta
Önce Sayın Kılıçdaroğlu Reis’i Fetö nün başı diye tanımladı, sonra ne oldu? Sayın Cumhurbaşkan'ı, Sayın Kılıçdaroğlu'nu Fetöcü diye suçladı ve Sayın Kılıçdaroğlu hakkında tazminat davası açtı. Fetöcülüğünü en azından miladi bir tarihe göre itiraf etmiş bir Cumhurbaşkanı karşısında Sayın Kılıçdaroğlu nun Fetöcülüğü kimbilir nerededir. Kimin Fetöcü olduğunu biraz hukuk zemininden görmeye çalışalım.
Bu konuda önemli soru şu;
Sayın Kılıçdaroğlu Fetöcü suçlamasıyla Sayın Cumhurbaşkanı, Reise dava açabilir mi? Cevap HAYIR, kanunen mümkün değil. Peki Sayın Cumhurbaşkanı, Reis Sayın Kılıçdaroğluna dava açabilir mi? Cevap EVET.
Esas soru şu; Sayın Cumhurbaşkanı, Reis, neden ceza davası için suç duyurusunda bulunmuyor da, sadece tazminat davası ile yetiniyor. İşte esas mesele bu. Tazminat davasında mahkemeye bile gitmeye gerek yok, hakimler hakaret hükmünü verirlerse Sayın Kılıçdaraoğlunu hakaret karşılığı para cezasına çarptırırlar.
Ben olsam korkudan açılamayan ceza davaları yerine açılan tazminat davaları için toptan bir para yatırır ve bu işle mefhum-ı muhalifinden kafa bulurdum anlayanlar için. Çünkü CHP anlayanlar için var. Bu işleri anlayamayanların nerede durduğu sadece tamamen duygusal.
Eğer konu bir ceza davasına dönüşürse durum farklı. Bu kere taraflar suçlamalarını ve delillerini mahkemeye sunmak zorunda. Bu Sayın Cumhurbaşkanının işine gelir mi? İşte dananın kuyruğu burada kopuyor. Sayın Kılıçdaroğlu rakibini yemliyor, acaba sinirlenir de bir suç duyurusunda bulunur mu? diye. Ama Sayın Cumhurbaşkanı bunu yemeyecek kadar tecrübeli, davayı hakaret davası olarak tazminat talebi ile açıyor. Bugüne kadar CHP kanadından, “Sayın Cumhurbaşkanı, bize karşı gerçek bir dava açın ve sayın Kılıçdaroğlunun dokunulmazlığını kaldırın, gerçekler ortaya çıksın.” Şeklinde bir atak gelmedi. Sayın Kılıçdaroğlunun yakın çalışma arkadaşları bunları düşünmüşlerdir muhakkak!!!!!!. Ancak niye bunlar yapılmıyor bilemiyorum. En azından, neden Sayın Kılıçdaroğlunun Sayın Cumhurbaşkanına dava açamayacağı halka anlatılamıyor? ve sayın Halkımızın bir bölümünün bu tazminat davasını sanki bir ceza davası gibi yemesine müsaade ediliyor bilemiyorum. Hadi, CNN Türk’e çıkmak yok, peki diğerleri? nerede anlatılacak bunlar? Galiba anlatılamayacak, ya da…………..niyet o değil.
Ez cümle; “Sayın Cumhurbaşkanı, size kanunen dava açamıyorum ancak siz hakkımda suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Lütfen bu durumu tazminat davalarıyla kazanç kapısı yapacağınız yerde ceza davasına yönlendirin ve böylece gerçekler hukuk önünde vücut bulsun.” denmiyor, bilemiyorum. Bir blien varsa beri gelsin.


ERCAN ERDEM


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;






AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.