booked.net
 
 

 

Damat

 Eyyyyyyy Bre Reis Kim Tutar seni? - 05/05/2020





ERCAN ERDEM
E-Posta
Aslanım Reisim dün kükredi. Diyorlar ki; Reis Ulusa seslendi, şöyle konuştu böyle konuştu. Vallahi izledim, konuştu mu? yoksa, başka bir şey mi yaptı? diye sorunca kendime, konuşmadığını ancak okuma yaptığını düşünüyorum. Reis dün her zamanki gibi okuma yaptı. Kısaca kendisi için yazılan metni okuyuverdi be yahu…… Zaten okuma dışında bir şey yapmaz Reis, yani hazırlıksız bir şey yapmaz, yaparsa maazallah……. Dünkü okuması gayet Reisimize uygun bir okumaydı. Muhalefet özellikle Ana Muhalefet ve Başkanı hakkında söylemediğini bırakmadı. Hakaret etti mi? Etti gibi, galiba mealen “Yılan” bile demiş olabilir. Belden aşağı vurdu mu? vurmuş olabilir.
Dava açılabilir mi? hayır. Sana laf edilince dava açma hakkın var, ancak, sen laf edince sana dava açılamıyor (Vatana İhanet dışında). Güzel bir sistem, yürüüüüüü kim tutar seni Bre Reis.
İşin aslı şu, Reis bunları planlı programlı yapıyor. Bakıyor ki; araştırmalar aleyhinde bir kıpırdanma gösteriyor, hemen üzerinde çalışılıyor ve o da ortamı geriyor. Bu gerilimden kazançlı çıkıyor/çıktığını zannediyor. Tam bu satırları yazarken eski Kadıköy Belediye Başkanı Sn. Selami Öztürk’ün yayınladığı bir mesajını okudum. Sayın Öztürk bütün gece Reisin bu davranışları neden yaptığını bulmaya çalışmış. “NASIL YAPABİLİR? NEDEN YAPAR? NİYE BU YÖNTEMİ ISRARLA UYGULAR?” sorularını sormuş ve “Herkes bunu düşünmeli. Aynı gemideyiz ve fırtınadayız” diyerek mesajını sonlandırmış. Sn. Selami Başkanıma selam cümlesiyle bitireyim yazımı. Sevgili Başkanım, 1994-2004 arası siz Belediye Başkanı ben ise bir Kadıköy Belediye Meclis Üyesi olarak hem Kadıköy de Hem İBB de hizmete etmeye çalıştık. O dönemin ilk 5 yılı (1994-1999) İBB Belediye Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan dı. Dolayısıyla sorduğunuz soruların cevabı sizde var aslında, ama................. Demokrasi de Reislik zor iş vesselam. Oklokrasi TIKLAYINIZ de Reisliğe gelince; yönetmek daha kolaydır elbette. Dünyanın orta-uzun vadeli geleceğinde totaliterliğin geçerli akçe olacağı söylenirken bizde bakalım olacak ki? derken fenalık geliyor. Sinirleniyorum vallahi bu kadar yeter.




ERCAN ERDEM


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;






AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.