booked.net
 
 

 

Damat

 Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve DARBE - 26/05/2020





ERCAN ERDEM
E-Posta
Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bu sabah FOX haber de İsmail Küçükkaya’nın konuğu idi. Gündemle ilgili konuştular ve bana göre en önemli cümlesini söyledi, “Darbe dönemi yaşıyoruz.” dedi. Bu cümleyi saat 09:58 sularında söyledi. Hani son haftalarda, ha babam de babam şeklinde söylüyorlar ve üzerine TV ler de tartışıyorlar ya, “darbe çığırtkanlığı” falan diye. İşte bu günlerde Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu söylemi enteresandır. Çok açıklık getirmedi söylemine, ancak, acaba 15 Temmuz’a işaret ederek “bu girişimin dönemsel devamından mı söz etti? Yoksa başka şeyler mi? İfade etmeye çalıştı, bilemiyorum.
“Darbe”, sözcüğü TDK sözlüğünde resimdeki gibi tanımlanıyor. Ancak, TDK nın kuruluşundan beri yıllar içerisinde tartışılmış ve değiştirilmiş kronolojik açıklaması” TIKLAYINIZ linkte var. TDK sözlük açıklaması ve “Demokrasi benim için bir araçtır.” açıklaması birlikte değerlendirildiğinde, demokrasi ayaklarında devirme, değiştirme, darbe teorik olarak mümkün olmakla beraber fiiliyatta nasıl oluyor? sorusu akla geliyor. İşte burada acaba sayın Kılıçdaroğlu “Darbe dönemi yaşıyoruz.” Diyerek, mealen “Zaten darbe yapılıyor, işte HSK, işte Amiralin istifası, işte enteresan kararnameler, işte medyanın durumu, vd……” demek mi istiyor?. Sayın Kılıçdaroğlu “Coup d’etat”,”Blow of State” yani “devlet darbesi” ni özelimizde iktidar eliyle yapılan bir darbe olarak mı okuyor yoksa?
Bir mana da, “darbe sadece dışardan hükümete değil içerden, devlete de yapılır” mı? demek istiyor. Evrensel Hukuka aykırı kanunlar, kararnameler olmuyor mu? bunları nasıl değerlendirmeliyiz? Sayın Kılıçdaroğlu’nu nasıl okumalıyız? Bir ülkede bizdeki gibi Sayın Partili Cumhurbaşkanı Ulusa sesleniş konuşmasının yarısını halka, diğer yarısını partililerine hitaben yapıyorsa ve çoğunluk medya bunu ayırmaksızın vermeye mecbursa, o ülkede “Parti devleti sorusu gündeme gelir mi? Medya darbesi akla gelir mi? Seçim yapmak darbe midir?, seçim yapmamak darbe midir? Galiba herkesin darbesi kendine, diyerek bir sürü soruyla bayramı kapatayım, hepinize hayırlı bayramlar. Bilmem anlatabildim mi?


ERCAN ERDEM


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;






AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.