booked.net
 
 

 

Damat

 E.Amiral affı şahaneye mazhar olmuş..!! - 16/06/2020





Deniz Kürekçi
E-Posta
Zaman zaman çene ishali semptomları gösteren bir emekli Amiral, Cumhurbaşkanının akıbetini Evreninki ile kıyaslayınca, tehdit suçlamasına maruz kalmış ve uzlaşma safhasında Cumhurbaşkanından yazılı özür dileyerek, affedilmiş, suçlamadan kurtulmuş....
Yazılı özür beyanında- ne alaka ise- 43 yıllık şerefli ordu geçmişine yaslanmış ve Cumhurbaşkanı hakkında, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlardan, denizcilik tabiri ile "tornistan" yapmış..
Bir zamanlar, İshak Alaton ile yaptıkları tv programlarında, "kolpa" bir cesaretle-siyasetçileri yakışıksız biçimde istiskal ederlerdi,...
O dönemlerde, başka bir demokrasi iklimi geçerli olduğu için, kimse , bu ikili nereden alıyor bu yakışıksız cesareti deme tenezzülünde bulunmazdı ve "döktükleri inciler,""ağzı olan konuşsun" haline bırakılırdı..
Akşam saatlerinde "aslan yüreği" yemiş gibi, seçilmişlere ayar verme dozunu gittikçe arttıran bu ikili, aniden ve sebepsiz şekilde ramp/tv ışıklarından çekildi, kayıplara karıştı.
İş adamının iş ortağının bir mezarlıkta vahşice katledilmesinden dolayı cesaret kaybına kapılıp, inzivaya çekildiği dedikoduları dolaştı, e. amiralin siyasetçiye hakaret itiyadından neden sarfınazar ettiği ise anlaşılamadı.
Devir değişti, siyasetçilere her fırsatta günah keçisi muamele yapma dönemi kapandı, "ileri demokrasi" zuhur etti ,iktidarı her fırsatta övme ve muhalefeti 7/24 dövme serbest hale geldi..
Zamanın ruhunu okuyamayan, kıdemli asker/ radikal demokrat e. amiral, sosyal medya hesabından bir akşam coşkusunda, Cumhurbaşkanına -darbeci kaderi- falı açınca , Cumhurbaşkanının bam teline basmış oldu ve iddianame sürecinde , "uzlaşma" masasında çark etti..
Cumhurbaşkanı da fazla zorlamadı, belki de geçmiş dostlukları hatırına kendisini affetti, ama "yazılı özür" şartı koştu...
Sosyal medya hesabından , amiral gemisi köprüsünden düşman muhribine top atışı yapar gibi paylaşımlar yapan amiral bu kere "sayın cumhurbaşkanım hakkında böyle bir düşünce içinde olamam, yanlış anlaşıldım" beyanında bulundu ve imzaladı..
Zamanın Genelkurmay Başkanı da yine bir aslan sütü heyecanında, seçilecek cumhurbaşkanının niteliği konusunda anason kokulu bir paylaşım yapmış ve , "tek başına" hareket ettiğini söyleyerek, " sözde değil özde laik" muhtevalı iki satır tweet ile , koskoca Tsk'nın darbe teşebbüsü yaptığı görüntüsü vermişti..,,..
O gün, bugün, darbeler tarihimizde iki satır ve iki dubleden müteşekkil darbe teşebbüsü önemli bir yer tutmakta...!!
Cumhurbaşkanından özür dileyen e. amiral de Ergenekon sürecinde, "darbe yapmak akıllı insanlar, işidir salaklar yapamaz" mealinde bir cevheri de , darbe literatürümüze katmıştı..
Biri ordunun en tepe noktasına yükselmiş diğer Deniz Kuvvetlerinde önemli görevler yapmış bu komutanlara bakınca, 15 Temmuz darbe kalkışması yapan zibidilerin Tsk'da nasıl neşvünema buldukları anlaşılıyor...


Deniz Kürekçi


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;






AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.