booked.net
 
 

 

Damat

 Yalan Dünya ve Kadir Abi. - 14/02/2021





ERCAN ERDEM
E-Posta
Rahmetli Kadir Ağabeyi, 1999-2004 arası İBB meclis üyeliğim, Sayın Ali Müfit Gürtuna döneminden tanıdım. O zaman yeni seçilmiş çiçeği burnunda Beyoğlu Belediye Başkanıydı. Mecliste hep ön sıralarda otururdu. Konuşmaları dinler ve önem verdiği noktaları not ederdi. Benim özellikle engellilere konulan engellerle ilgili eleştirilerimi özellikle not ettiğini gözlemlemiştim. Hatta kendisine ayak üstü “neden not aldınız?” diye sorduğumda “Haklısın da ondan” demişti.
2002 genel seçimleri öncesi AKP kurulmuş ve bazı Fazilet Partililer gibi o da kurucu olarak AKP ye, Reis’in Ağabeyi olarak geçmişti. Dönemin sonuna doğru 2004 Yerel Seçimleri yaklaşırken AKP İBB Başkan adayı olarak en azından meclis içindeki AKP liler arasında adı çok geçenlerden değildi. O zaman ki AKP meclis üyelerinden ve AKP grup Başkan Vekili olan Sayın Hüseyin Evliyaoğlu’na “İBB Başkan Adayınız Sayın Kadir Topbaş’mış, hayırlı olsun.” dediğimde çok şaşırmıştı. Ancak benim duyumum doğru çıktı ve Reis’in ağabeyi 2004 yerel seçimlerinde İBB Başkanlığına AKP den aday oldu ve kazandı, sonrası malumunuz. 2014 Yerel seçimlerinde ben tekrar İBB meclis üyesi seçilince yollarımız tekrar kesişti.

3. Dönemini de kazandıktan sonra son 5 yıllık 2014-2019 döneminin 15 Temmuz 2016 sonrasında durumu karıştı. İBB Başkanlığında 15 yılını tamamlayamadan ayrıldı. 15 Temmuz 2016 da ABD de olması ve zamanında dönmemiş/dönememiş olması, kendisini döndüremedikleri iddia edilen bazı İBB memurlarına bağlansa da onların görevden alınmaları bile durumunu kurtaramadı ve 22 Eylül 2017 tarihinde sebebini tam olarak bugün bile bilemediğimiz ancak tahmin edebildiğimiz bir nedenle istifa etti. İstifasını İBB Meclis binasında basına canlı bildirmesine rağmen, açık ve toplantı halinde olan Meclise girerek, Meclis Üyelerine veda etmeden gitti bir helallik almadı/alamadı, vermedi/veremedi. Bu durumu meclis konuşmalarımda ve yazılarımda eleştirmiş ve istifa nedenini açıklamasını istemiş idim çünkü tanıdığım zarif Kadir ağabeye bu davranışı yakıştıramamıştım. Hakkında aşağıdaki yazıyı ağabeyimden destek alarak ve üzülerek yazmıştım
Resimden okuyabilirseniz resimden yoksa linkten 23/09/2017 tarihli yazıyı okuyabilirsiniz.
TIKLAYINIZ
İstifası üzerinden 3 yıldan biraz fazla süre geçmesinden sonra Kasım 2020 de Covid-19 belasına yakalandı. Dün rahmetli olan Kadir ağabeye ben hakkımı helal ediyorum. Ancak Reisle helalleştiler mi? onu bilemiyorum. İçinden gelmeden, isteği dışında istifa ettirildiğini ve hastalığına kadar Reisle, eski ağabey-kardeş ilişkilerinin olmadığını zannediyorum. Bu günleri yaşayanlar bu dönemin açığa çıkmasını gelecekte görürler mi? bilinmez, ancak tarihe birileri notlar düşmüş ve düşürmektedir.
Sayın Cumhurbaşkanı, Akit gazetesi haberine göre galiba lütfetmiş ve Merhum Kadir Ağabeyi Fatih Camii Haziresine defnettirmiş. Böylece, belki de lütuflu bir gıyabında ters helallik uygulaması da hayata geçmiş olabilir. Burada söz konusu rahmetli Topbaş’ın helalliği tabii-ki, keşke hayattayken alınabilseydi. Tüm bu olaylarda birileri vicdan muhasebesi yapmış ve azaptan kurtulmak istemiş mi? bu da bilinmez.
Ayrıca, Hürriyet internet haberine göre Sayın Cumhurbaşkanı “……. Rabbimden geldik tekrar rabbimize döneceğiz. Bundan kaçış yok. Şu anda hizmetinde bulunduğu İstanbul’da Fatih Cami’nin avlusunda uğurluyoruz inşallah hakka. Birazdan da Fatih Cami’nin haziresine defnedeceğiz.” demiş.










Önce etmediğinizi bırakmayın, ölümünden sonra methiyeler düzün, değişik iş vesselam herkesler yapamaz ha, doğuştan kabiliyet ister.
Sonuç olarak hainler mezarlığının bile düşünüldüğü bu ülkede, yalan dünyada olsa bile Fatih Camii haziresine gömülmek umarım iyi bir şeydir.
Allah Rahmet Eylesin.


ERCAN ERDEM


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;






AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.