booked.net
 
 

 

Damat

 LE PALAVRA KOMPLO - 17/09/2014





ERCAN ERDEM
E-Posta
DİKKAT:Şimdi yazacağım konu sallama bir palavradan ibarettir. Kısaca, bir uyduruk komplo teorisi denemesidir. Sakın ola ki inanayım falan demeyin, uyarıyorum.

Bir gün ülkenin birinin komşularında işler karışır. Darbeler olur, savaşlar olur. Ancak adı geçen çok büyük(!) ülkeyi yönetenler büyük ve teorisi sağlam(!)planlar üretirler.
Bu planların bir tanesi karışıklık çıkan ve birbirlerini boğazlayan insan müsveddelerinin olduğu komşu ülkede kendilerine yakın bazı kardeşleri desteklemek üzerine kurulmuştur.
Bu desteklenen kardeşlere yapılan yardımlar günyüzüne çıkınca destek için başka yollar aranır. Ancak bu kardeşler artık gaipten gelen sesleri İşidmişlerdir ve vururlar kendilerini yola, heryeri istila etmeye başlarlar. Yakaladıklarının kafalarını keserler. Komplo teorisi bu ya, gaipten gelen sesleri işiten bu akıllılara akıl veren komşu destekçi ülkeyi idare edenler, yakalandıkları yardım operasyonları sonrasında ''Bari yardım edemiyoruz kardeşlere, köstek de olmayalım.'' derler .
Derken, bu büyük(!) ülkenin büyük(!) teorisyen baş idarecisi bir büyük(!) cin fikir ortaya atar.

Teori ve olayların gelişim palavrası şöyledir;
1-Gaipten sesler İşiden bu kardeşlerin istila edecekleri şehirlerden birinde büyük(!) ülkenin başkonsolosluğu vardır.
2-Bu kardeşlerin ilerleyişi sırasında büyük ülkenin
büyük teorisyen, zatı muhterem kişisi(!) tüm dünyayı kardeşlerin istilası konusunda uyarır.
3-Ancak tüm dünyayı uyarırken istila edileceği belli şehirdeki konsolos ve aileleriyle diğer görevliler her nedense uyarılmaz veya uyarılan konsolos ''bize bir şey yapmaz kardeşlerimiz'' diyerek inisiyatif kullanır ve yerinde kalır. Ayrıca kimse de ona ''ne inisiyatifi kardeşim uçak indi gidin binin'' demez.
Breh breh breh, ne inisiyatif ama değil mi?
4-Kardeşler topluluğu alırlar mı o büyük ülkenin vatandaşlarını rehin. Buyurun birde buradan yakın.
5-Büyük ülkenin büyük teorisyen zatı uyarınca dünyayı, dünya durur mu? hemen anlar kardeşlerin aslında kardeşçe davranmadığını ve bunların caniler sürüsü olduğunu.
6-Anlayınca dünya, hemen kardeşlere karşı yapılanmak ve masumları korumak ister.Bu amaçla o böyük ülkeye de katılması için çağrıda bulunur. Ancak Büyük ülke der ki; ''Yahu biz bu kardeşlere karşıyız da vatandaşlarımız ellerinde rehin biz size pek yardım edemeyiz. Bizi mazur görün''

İşte budur, BÖYÜK ÜLKE kurnazlığı budur, Teorinin babası budur da gerçekleşmesi nasıl olur? Bu palavra komplo senaryo bunu öngöremez. Ancak teorilerin hiçbirinin de tutmadığı ortadadır.

Teori kitapta durduğu gibi durmuyor yani.
Tabi ki yukarıda yazdıklarım büyük bir palavra komplo teorisinden ibaret. Zaten böyle bir ülke de olmaz. Yanlışlıkla olsa da, o böyük ülkenin vatandaşları akıllıdır böyle teorisyenleri başlarına seçmezler.

Eğer böyle bir durum maazallah o böyük ülkede sahicikten söz konusu olsaydı, o böyük ülke terörizm tehditi karşısında hep öne doğru eğik durmak zorunda kalırdı (saygıyla). Düşünün , böyük ülkenin uçağı kaçırılmış ve bir uçak dolusu vatandaşı uçakta rehin ve uçak böyük ülkenin böyük havalimanında, ne müzakereler olurdu aylarca değil mi? Kardeş kardeş birbirlerine gider gelirler ve müzakere ederlerdi ta ki, görene kadar.
Neyi görene kadar diye sorabilirsiniz. Siz biliyorsunuz aslında ama söyleyeyim GERÇEĞİ, GERÇEĞİ.







ERCAN ERDEM


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;






AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.