booked.net
 
 

 

Damat

 HAFİF GELİŞME - 08/11/2014





Ercan Erdem
E-Posta
Bir zamanlar lisede Stephan isimli bir fizik öğretmenim vardı. Ülkemize her şeyin iyisi, kalitelisi lazım derdi. Mesela; kaliteli hırsız, kaliteli katil, kaliteli dolandırıcı, velhasıl her şeyin iyi ve kalitelisi. Neden diye sorduğumuzda, aksi halde bunların karşısındaki güçler gelişmez derdi.
Umarım hayattadır kendisini şükranla anıyorum.
Örnek vermek gerekirse Bizde bir cinayet işlenir, işlendiği yerde bekleyen polis katilin oraya geleceğini bilir ve bekler (Buna kan çekmesi denir), hareketlerinden şüphelendiği kişiyi alır, iki tokat, adam hemen çözülür. Katil yakalandı mı? Evet. Peki bu katil biraz kaliteli olsa ne olacak? O zaman polis kendisini geliştirecek, teknolojiyi takip edecek falan filan. (Parmak izi, DNA testi........, Kriminal laboratuvarlar......)
Bugüne gelindiğinde Stephan hocamın dediğini daha iyi anlıyorum. Bugünkü gazete haberinde Validebağ korusu bitişiğindeki bir yeşil alanının dini tesis alanına alınmasını ve inşaat yapılmasını protesto eden halkımıza polis plastik mermiyle müdahale etmiş. İşte teknolojide gelinen yer. İşte geldiğimiz nokta. Protestolara karşı artık polisimiz gelişti.(!!!!!!) Polisimizde gözlemlediğim taktiksel bir gelişme daha var.
Protestocular arasında yaralandım diye hastaneye giden birisini görürlerse bu şahsın polisten şikayetçi olması ihtimaline karşı önlem alıyorlar. Ama, önlemleri gelişmiş, protestocular gibi hastaneye gitmek yok onlar Ambulansı olay yerine çağırıyorlar. Polisinde zarar görmüş olma ihtimalini raporlamaya hazır durumdalar yani. Buradan anlaşılan durum ne? Devlet fazla gelişti şimdi Halkımız gelişmeli gerçeği.
Peki buradan anlaşılan ne? Bu Halk nasıl ve kim tarafından geliştirilecek? Sorusu.
Bu sorunun cevabı var mı? Görünebilir bir gelecekte görünmüyor gibi. Ancak Allahtan ümit kesilmez.


Ercan Erdem


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;






AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.