booked.net
 
 

 

Damat

 Mhp, Külliye'ye - 28/07/2015





Hüdai Kandemir
E-Posta
TBMM Başkanlık Divanı Cumhurbaşkanı'nın beş tepede ki yerleşkesinde,- kimilerine göre saray, Cumhurbaşkanına göre külliye- ziyaret etmiş , seçilmiş Başkanlık Divanı olarak saygılarını ve yürütmenin başı olarak zat-ı devletlerine ihtiramlarını sunmuşlar..
Cumhurbaşkanı da çözümün adresi olarak meclisi işaret etmiş, birlik ve beraberlik mesajı vermiş.. Cumhurbaşkanı, seçimlerden önce, parlamenter sistemi bekleme odasına aldığını ilan etmişti, seçim sonuçları sonrasında, parlamenter sistemin başkanlık üyelerini, saraydaki makamında kabul ederek, onurlandırıcı cümleler ile, sistemin, şimdilik yürürlükte olduğu mesajını vermiş oluyor.... Bu tip ziyaretler, siyasi jargonda rutin işlemlerden addediliyor, kıymet-i harbiyesi yok, çay kahve muhabbetlerine tekabül ediyor..Haber değeri dahi tartışılır, protokol haberleri arasında değerlendirilir, söylenenler de sade suya tirit mesabesindedir, gönül alma ,başarı dileme gibi, ..
Bu ziyaretin kayda değer tarafı, CHP ve HDP'nin, seçim öncesi tutumlarının sonucu, külliyeye olan itirazlarını sürdürerek , yerleşkede fiziki varlık göstermemeleri, ve ziyarete katılmamaları, bir başka deyişle, daha önce söylediklerinin arkasında duruyorlar.. MHP ise, "Çankaya fanusu"na alma iddiasında bulunduğu Cumhurbaşkanı'nı, külliyede ziyaret etmekle, eski itirazlarından feragat ederek, bir nevi gecikmiş meşruiyet izafe etmiş gözüküyor.
MHP'nin AKP ve Cumhurbaşkanı söz konusu olunca bu tarz "ters köşe" yapma konularındaki alışkanlığı biliniyor.. Kendine özel "destek değerlendirmeleri" ile kamuoyunu şaşırtmaya devam ediyor.. TBMM'de, kendisi ile eşit milletvekili sayısı ile temsil edilen HDP'ni flu gördüklerini söylemişlerdi, çözüm süreci, kırmızı çizgileriydi, son bombalamalarla ne masa ne de süreç kalmadı.. AKP'den, "tabanımız MHP'ni tercih ediyor" sinyalleri yayılıyor, CHP ile , affa mağruren, iğdiş keyfi yapılırken , olmayana ergi metoduyla, "ihtilaflı noktalar ayıklanıyor ve koalisyon şartları mı hazırlanıyor".. sorusu, gündemi zorluyor..


Hüdai Kandemir


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;






AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.