booked.net
 
 

 

Damat

 Terör ve Birleşmiş Milletler.. - 07/08/2015





Hümeyra Kaytancı
E-Posta
Suruç katliamı ve arkasından güvenlik güçlerine yapılan saldırılırdan sonra terör ile mücadele konseptinde vites büyültülünce, HDP'li eşbaşkanlar soluğu Brükse'lde aldı..
Terörün Avrupa ayağında mevzilenen Kongre Gel ve Kck yetkilileri ile yapılan görüşmelerden sonra , bermutad,bilinen terör ağzı ile Türkiye'ye dönük ültimatomlar verildi.. Her iki taraf ( teröristler ve Tsk kasdedililiyor) eşzamanlı çatışmasızlık haline geçsinler, İmralı üzerindeki tecrit kaldırılsın, ne diyorsa acilen uygulamaya konsun v.s Bunlar bu güne kadar herkesin bildiği ve artık kanıksadığı ezber retorikler...Gezinin önemli tarafı, HDP eşbaşkanlarının, Türkiye'yi "yargısız infazlar yapıldığı " iddiasıyla BM özel raportörüne şikayet etmiş bulunmaları..
Şikayet edilerek , suçlananlar; " Türkiye Cumhuriyeti Devleti yürütme makamlarındaki en üst yetkili kurumlarında yer alanlar "
Şikayetin konusu, hukuk dışı, keyfi, yargısız infazlar" yapılıyor iddiaları..
Şikayet'e hukuki dayanak olarak, BM Sözleşmeleri, gösterilmiş..
Talep,; iddia edilen bulguların (yargısız infazlar v.d), BM mekanizmaları içinde incelenmesi..
Bölgede, yargısız infazları, örgüt, siyasi yapılanmasına bağlı silahlı gençlik guruplar ve diğer terör unsurları yapıyor.. Son günlerde öldürülen güvenlik mensupları ve masum sivillerin sayısında ciddi bir artış var.. Buna rağmen, BM'e yargısız infazlar ileri sürülerek başvuruda bulunmak, hem büyük bir pişkinliğe işaret ediyor, hem de , örgüt kendi suçlarını dolaylı olarak BM zeminine taşımış oluyor.. Şimdi yapılması gereken, aynı iddiaları, örgüt ve terörist unsurları aleyhine, mağdur sıfatı ile aynı raportöre iletmek.. Kim yargısız infaz yapıyor, kim bölgeyi terörize ediyor, aynı dosya içinde takip etmek.. Devlet, (yürütme) şikayet edilen sıfatı ile kendi savunmasını yapar ama, bölgede bulunan ve bölge dışındaki diğer siyaset unsurlarının da bu dosyaya müdahil olarak, meydanın boş olmadığını bu terör ağalarına göstermeleri gerekiyor...


Hümeyra Kaytancı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;






AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.