booked.net
 
 

 

Damat

 ''Hadi Bismillah'' - 25/09/2015





Adaletli Yargıç
E-Posta
Sayın Mehmet Y.Yılmaz Hürriyet Gazetesindeki Bugünkü köşesinde 1961 yılından beri seçimlerin tabi olduğu kanuna atıfta bulunarak AKP'nin ''Hadi Bismillah'' adlı şarkısının yasaklanacağını bile bile kör parmağım gözüne şeklinde yaptırılmasındaki mantığı çözemediğini mealen açıklıyor.
Bu yazıdaki Adaletsizliğe vurgu yaparak bir kaç başlıkla düşünce paylaşmak istedim.

1-Sayın YILMAZ yazısında Milletvekili ve Adayı Sayın Mahmut Tanal'dan bahsetmemiş olmakla Adaletsiz davranmıştır!...
2-Çünkü, bu konuyu ortaya çıkaran ve şarkının yasaklanmasını sağlayan Sayın Mahmut Tanaldır!.. Ne yazık ki bunu bu seçim ortamında partisi CHP den çok kendisi için yapmıştır.
3-Sayın Mahmut Tanal birçok kişinin bildiği ancak belki de umursamadığı bu konuyu YSK ya taşımız ve geçen seçimlerdeki AKP tarafından Bayrağımızın seçim malzemesi olarak kullanımında yapıldığı gibi, bu kere de AKP'nin din istismarına dur demiştir.
4-Sayın Mahmut Tanal'ın bu başarılı girişimi
zaten CHP ye oy verecek kitlelerin bir kısmı üzerinde
''helal sana... '' düzeyinde bir sempati yaratacak ancak az sayıda mütedeyyin CHP seçmeni üzerinde negatif tesir bırakacaktır.
5-CHP'nin iktidar yürüyüşünün %25-30 luk bir bant da hareket etmekle gerçekleşmeyeceği bilen Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yönetimi bu tür bireysel girişimlerle de uğraşmak zorunda kalmaktadır.
6-CHP mevcut kitlesinden ziyade her kesimden oy almak zorundadır ve bu amaçla her hareket ve söyleminde dikkatli olmalıdır.
7-Bu şikayet bir başka vatandaş tarafından da yapılabilir veya yaptırılabilir di. O zaman ''Besmeleden rahatsız birinin......'' şeklindeki CHP karşıtı AKP söylemleri yapılamaz dı.
8-Denilebilir ki ''iktidar için ilkelerimizden vaz geçmeyiz.'' Eğer iktidar olmak istemiyorsanız, Evet vazgeçmeyin.
Ancak belirtmek isterim ki; Eski büyük bir partinin lideri partililere ''Halka yapamacağınız vaatlerde bulunmayınız.'' mealinde seslenmişti. Bu doğru söylem seçim vaatlerine yansıyınca Türkiyemiz de o partiyi maalesef tek başına iktidara gelememişti.
Bir ağabeyimin '' Türkiye yi değiştirmek için önce İktidar olmak lazım, ancak o zaman bu ülkeyi batılı medeniyetler seviyesine çıkarabiliriz.'' mealindeki söylemi çok doğrudur. Önce iktidar olmalısın ki ülkemizi ileri götürecek reformları yapabil.
Halkımızın küçümsenmeyecek bir kısmı maalesef hala doğruların söylenmesine alışık değil veya değişik bir kültürde, bu kültür zaman zaman kendisini dağıtılan her şeyin paylaşım şeklindeki kapışmayla kendisini tv lerde bile gösteriyor. İşte bu yüzden Sayın Mahmut Tanal'ın kendisi için doğru olan yaptığı, CHP için doğru olmuyor.

Bu durumda bir kitap ve bir sözü hatırlatarak bu bayram günü daha fazla zorlamayayım sizleri

Söz: ''Akıllı bir insan, aklını kullanır. Daha akıllı insan, başkalarının da aklını kullanır'' Bernard Shaw

Kitap: ''AKP Neden Kazanır? CHP Neden Kaybeder?''
Ateş İlyas Başsoy

Hayırlı Bayramlar İnşallah


M.Y.Yılmaza cevabını zaten bildiğini zannettiğim sorusuna cevap:
-AKP ''.... kanun ihlallerinden '' polemikle oy devşirmeyi bekliyor, işte bu yüzden kendilerine uygun madur edebiyatı üzerinden oy devşirmek için bunları yapıyorlar. Hepsi hesaplı yani. Sayın Yılmaz yazamadı ama ben tercüman oldum adalet adına.



Adaletli Yargıç


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;






AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.