booked.net
 
 

 

Damat

 Anayurt Oteli.. - 17/10/2015





Selin Açıksöz
E-Posta
Ortadoğuya sokulan çomak (arap baharı), kovandan fırlamış arılara benzeyen mülteciler olarak yönünü Avrupaya çevirdi...
Sıradan muhaceret değil ölümüne göç hali var..
Merkel uluslararası diplomasi teamülü'nün dışına çıkarak, seçim arefesinde Türkiye'yi ziyaret ediyor.. ana gündem maddesi, göç'ün Türkiye sınırları içinde bloke edilmesi, oysa, ülkemizdeki milyonlarca iç savaşı mağduru'nun finansal maliyeti karşılanamaz boyutlara giderken, toplumsal maliyet hesabı henüz yapılamıyor..Ortadoğu, emperyal labortuvarlarda üretilen frankeştaynların, insan eti yediği bir cehennem halinde, kadim medeniyetlerin çocukları, sırat köprülerini geçer gibi, can havliyle batı medeniyetine iltica etmeye çalışıyorlar..Yeni bir yurt arayışında olan nüfus hareketliliklerinin siyasal ve toplumsal sonuçları öngörülemez, son zamanlarda hareketlenen göçmen sayıları şimdiden Avrupa'nın kimyasını bozdu, oralarda ,tarih, yeni bir" kavimler göçü" ile tekerrür mü ediyor endişesi, var gibi.... Merkel, Avrupa'nın çaresizliğinin ve de tek kurtarıcı olarak, Türkiye'nin görülmesi nedenleriyle Türkiyede.. Göçleri, Türkiye'de durdurma karşılığında, parasal yardım, schengen/ vize kolaylıkları, bir türlü ilerlemeyen müzakerelerde bazı fasıllarının açılması ve benzeri şeyler üzerinde pazarlıklar sürüyor. Anlaşmaya varılmasının ön şartı olarak da, Türkiye'ye güvenli ülke statüsü verilmesi zorunluluğu var, AB kodamanları, canlı bombaların kol gezip eylem yaptığı Türkiye'ye hangi kriterler ile güvenlii ülke statüsü verecekler, ayrı bir merak konusu..
BOP, Arap Baharı gibi başkalarının coğrafyalarını gasp etme hevesleri sonucu katledilen masumların ruhları'nın ahı daha uzun zaman bu işin faillerinin ve yardakçılarının üzerinde kara bir bulut gibi dolaşacağa benziyor..
Geldiğimiz noktada bize biçilen rol, "kurbanlarımızı misafir edin onlara iyi bakın" olarak gözüküyor.. Üç beş birşeyler de veriyorlar ki, vicdanlar da rahatlasın..


Selin Açıksöz


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;






AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.