booked.net
 
 

 

Damat

 BAŞLADI BAŞLADI BAŞLADI - 12/12/2015





Ercan Erdem
E-Posta
Tüm Devlet ve Hükümet kurumlarıyla İktidar birşeyler başladı ama neye başladı. Dün itibariyle bazı köşe yazarlarımız dahi alkışlamaya başladılar hatta bir tanesi mealen dedi ki; '' Muhalefet bile ''hani nerde vaatler'' demeden, kendi kendine vaatleri gerçekleştirme takvimini açıkladı. Helal olsun hükümete hakkını vermek lazım.''
Cumhurbaşkanıyla, Başbakanıyla İktidar, Anayasa ve sistem tartışmalarıyla istediği düzeni kurmak için önce planlı bir yemleme paketini ortaya attı.
Bu yapılacaklar manzumesinde öğrenciden emekliye, iş kuracak gençten evlenecek gence, hatta Cem evleri üzerinden gizlice tekke ve tarikat mensuplarına hemen hemen herkese birşeyler var. Hatta köşe yazarlarına bile var.
Bu kadar güzellemeden sonra şöyle rahatlayıp uzandım ve abimi aradım ülkemizdeki güzellikler üzerine bir sohbet edelim diye.
Abime, % 2,5 olan büyüme beklentimizin % 4 gerçekleştiğini ''naber'' diyerek hatırlatarak hükümetin güzellemeleriyle bir çanak tuttum.
Abim de başladı anlatmaya, dedi ki;
''Esas olan Türkiye'nin ekonomisindeki yatırım, ihracat, üretim gibi kalemler üzerindeki büyümedir. Uzmanlara göre bu büyüme de %1,5 olup kalan %2,5 luk büyüme Tüketim ekonomisindeki büyümedir. Tüketim ekonomisindeki büyüme diğer büyümelerle birlikte makul bir oranda olursa ülkemiz için iyi yolda büyüyoruz demektir. Ancak daha bu güzellemeler devreye girmeden gerçekleşen kısaca üretim ekonomik değerleri büyümesi diyebileceğim %1,5 büyümenin neredeyse 1,7 katı büyüklükteki bir Tüketim ekonomik büyümesinin çok tehlikeli olduğunu söylemem gerekir. Önümüzdeki vaatler paketi sürecinde ve dünya Ticaretinin de küçüldüğü
ortamda tüketim ekonomisinin esas olan üretim ekonomisinden kat kat fazla olması çok tehlikeli sonuçlar doğurur. Daha bizde az kişi bunu görmüş durumdadır. İşte ABD doları yukarıya doğru oynadı ve borsa gevşedi. Eğer bu tüketim ekonomisindeki oran diğerleri karşısında dengesiz artarsa korkarım dolar 4 TL'yi yıl içinde görebilir ve enflasyon çok artar.'' Böylece noktayı koydu. Bu iktidar ekonominin kötülüğünden geldi ekonominin kötülüğünden mi gider? sorusu da aklıma gelmedi değil. Aman Aman Allah Korusun.
Not:''Allah neden korusun?'' diye sorduğunuzu duydum cevap vereyim dedim.
Vallahi tüm şerlerden korusun.


Ercan Erdem


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;






AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.