booked.net
 
 

 

Damat

 BANA MI SORDUN? - 01/07/2016





Ercan Erdem
E-Posta
Sayın Ahmet Hakan bugünkü yazısının ‘’BANA MI SORDUN?’’ başlıklı bölümünde Türkiye’de yakın gelecekte kimin günah keçisi gösterileceğine işaret ediyor.
Bu kişinin güya ismini vermiyor ancak işaret ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı'nın İHH‘ye çıkışından ve son zamanlardaki dış politika dönüşlerinden anlıyoruz ki burada da bir ‘’Safmışız, kandırılmışız’’ durumu var ve suçlu belli. Bu değişiklik, bu 180 derece dönüş, İsrail ile barışma, Rusya ile durumu düzeltmeye çalışma falan ‘’bunlar neye işaret?’’ sorusunu akla getiriyor tabi ki. Hani üst akıl falan diyorlar ya burada işte o üst akıl devreye giriyor herhalde. Bu durum bana ‘’HAYVAN TERLİ’’ deyimini hatırlattı. Osmanlı döneminde Yeniçerilerin sefer dönüşlerinde ücretlerden duydukları memnuniyetsizliklerini ifade anlamında, atlarını durdurduklarında ‘’Hayvan Terli’’ dediklerini ve bunun argoda ‘’Yemezler, beni kandıramazsın’’ türü bir anlam ifade ettiğini biliyoruz.
Rahmetli Cem Karaca ölümünden bir süre önce sözleri sayın Mehmet Eryılmaz’a ait ‘’Hayvan Terli’’ isimli şarkıyı galiba Anadolu Rock olarak yorumladı; sözleri aşağıda:

Hayvan terli, terli terli
Terli hayvan yemi yermi, ı,ıh,ı ıh
Üzülenler bu düzende hep de aynı hep de aynı

Gemler sende olsa bile
Bu yem yenmez bile bile
Hayvan terli bu düzende

Bugün varsan yarın yoksun
Tarih oku bilgin artsın
Sen dünyadan bihabersen
Söyle beyim atlar ne yapsın

Hayvan terli, terli terli
Terli hayvan yemi yermi, ı, ıh, ı ıh
Üzülenler bu düzende hep de aynı hep de aynı

Aynı mı kalacak, aynı mı?
Aynı mı kalacak, aynı mı?

İsteyenler internette bulunan klibi de izleyebilirler. İstersen yemi yeme bu ülkede sana yuttururlar, onun için burayı geçelim anlayan anladı herhalde. Buradan Ülkenin bugünkü durumuna gelirsek eğer, İsrail ve Rusya krizlerini bir yola koyduğumuz zannediliyor, sıra Mısır ve Suriye Esad/Esed krizlerinde.

İngilizlerin, "Lord Palmerston" olarak bilinen, asıl adı Henry John Temple, 3. Viscount Palmerston, (1784 –1865) olan Başbakanı, Politikasını sonraları çok meşhur olan bir cümleyle şöyle özetlemiştir: "İngiltere"nin ebedi dost ve düşmanları yoktur, değişmez çıkarları vardır." Bizim İdareciler Palmerstondan ne kadar ders aldılar bilemiyorum, daha yeni fark etmiş olabilirler ancak İHH çıkışından anlaşılıyor ki eski politikalar değişiyor ve onların suçlusu da belli.(Bakınız Sayın Ahmet HakanIn bugünkü BANA MI SORDUN? yazısı)
Rahmetli Süleyman Demirel’in ‘’Türkiye Yönetilemez, ancak idare edilebilir.’’ mealinde bir söz söylediği zaman anlaşılması gerekenin ne olduğu ve bu gün ne de güzel ve tavında idare edilmekte olduğumuzu dikkatlerinize sunarım.
Bu kadar üzüntü ve terör olayları ile Osmangazi köprüsünün açılışındaki (sanki pazarlama şartmış gibi) gülümseyebilen surat görüntülerini de takdirlerinize sunarken ben ancak bari KADİR gecenizin hayırlara vesile olmasını dileyebileceğim.


Ercan Erdem


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;






AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.