booked.net
 
 

 

Damat

Üsküdar'daki kaçak bina Twitter'da!

Üsküdar\'daki kaçak bina Twitter\'da! Üsküdar'da Türgev'in kullanımına verilen kaçak binanın durumunu bugün saat 19:00'da #ÜsküdardakaçAKbinaTürgeve hashtagi altında tartışmaya açan CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı, herkesi, fikrini duyurmak üzere Twitter platformuna bekliyor.

Üsküdar CHP İlçe Başkanlığı, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) tahsis edilen, kız öğrencilere hizmet veren Küplüce’deki Mihrimah Sultan Misafirhanesi’nin durumunu Twitter'da tartışmaya açıyor. 

 

Kaçak Bina nasıl yurt oldu?

Üsküdar Belediyesi ile 6 Temmuz 2015 tarihinde imzalanan ortak hizmet protokolü ile 10 yıllığına TÜRGEV’e tahsis edilen Mihrimah Sultan Misafirhanesi’nin bugün kullanımda olan binası, yaklaşık 15 yıl önce bir vatandaşın kamu arazisine inşaat yapmasıyla başladı. Ancak binanın kaba inşaatı bitse de, bina bir türlü tamamlanmadı ve yıllarca atıl vaziyette bekletildi. 2002 yılına ait uydu görüntülerinde de kaba inşaatı bitmiş görünen binanın da yer aldığı arsa, Üsküdar Belediyesi mülkiyetine geçirildi ancak bina kayıtlara geçmedi.

 

Şimdi ne olacak?

İskanı olmayan binanın, yurt olarak tahsis edilmesi hukuka aykırı ancak TÜRGEV, binayı tahliye etmek durumunda kalırsa, Üsküdar Belediyesi, bina bedeli kadar cezai bir ödeme yapmak zorunda olacak. 

 

Çözümü birlikte tartışalım

Bu trajikomik durumu bugün saat 19:00'da #ÜsküdardakaçAKbinaTürgeve hashtagi altında tartışmaya açan CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı, herkesi, fikrini duyurmak üzere Twitter platformuna bekliyor.

  

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :  

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.