booked.net
 
 

 

Damat

Kalbiniz güzel atsın istiyorsanız...

Kalbiniz güzel atsın istiyorsanız... Avrasya Hospital Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Esat Akıncı, “Sağlık için, kalbinizin güzel atması için bilinçli spor yapmak şart” dedi.



İSTANBUL

Baharın gelmesiyle birlikte spora ilginin de artmaya başladığını ifade eden Avrasya Hospital Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Esat Akıncı, yanlış nefes alımı ve hızlı kilo vermek isterken bilinçsizce vücudu zorlayarak yapılan sporların kalp krizi riskini yükselttiğini ifade etti. Akıncı, “Birçok spor salonunda, üyelik için başvuranlardan sağlık rapor bile istenmiyor. Kişi rahatsızlığının farkında bile olmadığı için, aslında ciddi ya da başlangıç safhasında olan aort darlığı gibi bir durum yaşıyorsa, ani efor sonucunda ölebilir. Ayrıca kas büyüten hormonlar ve içinde pek çok kimyasal bulunan protein tozları da kullanılmamalıdır. Özellikle kas geliştirici hormonların damarlar ve kalp kası üzerinde yağlanma yaptığı son yapılan araştırmalara göre gayet açıkça ortadadır” diye konuştu.

“YAŞINIZA GÖRE SPOR YAPIN”

“Yaşınıza göre spor yapın. Kalp için en yararlı spor ise, tempolu yürüyüş ve yüzmedir” diye devam eden Prof. Dr. Akıncı, “Tabii spora başlamadan önce en önemli ilk şey, sağlığınızla ilgili kafanızda şüpheniz varsa, mutlaka muayeneden geçmektir. 30 yaş üstü ve spora yeni başlayacak kişi, mutlaka efor testi ve kalp ultrasonografisi yaptırmalıdır. Daha önce sporla tanışmamış 40 yaşında bir insanın ısınmadan vücut geliştirme ya da abartılı biçimde koşu yapması son derece sakıncalıdır. Kişinin yaşına uygun ve bilinçli bir şekilde yaptığı sporun birçok faydası bulunmaktadır, vücudun sınırlarını zorlamak ani ölümlere sebebiyet verebilir. Kalbi yormadan bilinçli spor yapın ki hem sağlıklı kilo verin hem de kalp sağlığınızı koruyun” ifadelerini kullandı.

“SPOR BİR ALIŞKANLIK OLMALI”

İnsan hayatında sporun yemek yemek, uyumak gibi vazgeçilmez olması gerektiğini belirten Avrasya Hospital Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Akıncı, “Maalesef ki, günümüz şartlarında yoğun iş temposunun da etkisiyle insanlar ‘spor yapmak için vakit bulamıyoruz' mazereti göstermektedir. Nasıl yemek yemek, su içmek ve uykunun yaşam için vazgeçilmez önemi var ise, sporu da sağlıklı kaliteli yaşamın vazgeçilmezi olarak hayatımızın içine almak gerekir. Kaliteli yaşam için en azından haftada 3 gün spor yapılmalıdır. Spor salonlarına gidemeyenler için ise, günde yarım saatte olsa yürüyüş yapmak kendi sağlığınıza çok faydalı bir yatırım olacaktır” dedi.

PROF. DR. ESAT AKINCI KİMDİR

Prof. Dr. Esat Akıncı, 1961 yılında Denizli'de doğdu. 1985 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. İhtisasını, 1993 yılında Koşuyolu Kalp ve Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'nda tamamladı. Prof. Dr. Akıncı, 2012 itibariyle Avrasya Hospital'de Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı olarak görev yapıyor. Türk Tabipler Birliği, Türk Kalp Damar Cerrahisi Derneği, Türk Kardiyoloji Derneği ve Vasküler Cerrahisi Derneği üyesi olan Akıncı; tüm erişkin kalp damar ameliyatları ile 1 yaşından büyük konjenital kalp ameliyatları alanlarında uzman kabul ediliyor. Akıncı'nın görev yaptığı diğer yerler ise şöyle:
"1988-1993 - Asistan Dr. - Koşuyolu Kalp Eğitim ve Araştırma Hastanesi
1993-1999 - Başasistan Dr - Koşuyolu Kalp Eğitim ve Araştırma Hastanesi
1998 - Doçent Dr.- Koşuyolu Kalp Eğitim ve Araştırma Hastanesi
1999-2005 - Klinik Şefi Koşuyolu Kalp Eğitim ve Araştırma Hastanesi
2005-2011 - Bölüm Şefi-Avrupa Şafak Hastanesi."

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Kalbiniz, güzel, atsın, istiyorsanız...

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.