booked.net
 
 

 

Damat

İşkence gören köpeklere ‘sevgi' ile terapi

İşkence gören köpeklere ‘sevgi' ile terapi Bursa'da, tüfekle vurulan, sopayla dövülen ve zincirlenerek şiddete maruz kalan köpekler, Mudanya ilçesinde hayvansever Mefaret Özmez tarafından açılan barınakta rehabilite ediliyor.



YUSUF SERKAN YILMAZ
BURSA


Sahipleri veya sokakta duyarsız vatandaşlar tarafından darp edilen köpekler, Hayvansever Mefaret Özmez tarafından açılan barınakta hayata tutunmaya çalışıyor. Köpeklerin bazıları sahibi tarafından saçma ile vurulurken, kimi hayvanlar ise sokak çocukları tarafından dövülerek zincirlenmiş. Şiddet görmeleri sebebiyle insanlara karşı hırçın olan sokak köpeklerinin durumu ise içler acısı. 16 yıldır hayatını hayvanları korumak için adayan Mefaret Özmez de sokak hayvanlarına sıcak bir yuva olarak bir barınak kurdu. Büyükşehir Belediyesi ve Mudanya Belediyesi'nin desteğiyle Bademli Mahallesi'nde 5 dönüm üzerinde kurulan barınak ile yalnız bırakılan ve şiddet gören hayvanları sahiplenen Özmez'in hikayesi insanların takdirini topluyor.

“KÖPEKLERE SOPAYLA DEĞİL, SEVGİ İLE YAKLAŞIN”
Aynı zamanda Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği başkanlığını da yapan Özmez, köpeklere sopa ile değil, sevgi ile yaklaşılması gerektiğini söyledi. Şiddete maruz kalan köpeklerin kendisini çok üzdüğünü, bu yüzden bir barınak kurduğunu kaydeden Özmez, barınakta bulunan şiddete maruz kalmış köpeklerin rehabilite olması için çalıştığını ifade etti. Sahibi tarafından günlerce dövülen Kangal köpeğinin barınakta olmasına rağmen insanlara karşı çekingen davrandığını belirten Özmez, “Bu köpeğimiz Uludağ Üniversitesinde tedavi gördü. Ama tedaviye rağmen arka ayağını sürekli sallıyor. Rotvaydır cinsi köpeğimiz de şiddete maruz kaldığı için korkunç dereceede agresif. Tüfekle vurulan bir hayvanımız da var. Saçma ile vurulmuş. Ayrıca Tavukları yiyor diye sokağa atılan köpeklerimiz var. Bunları yapanlar insan olamaz. Kimseye zararı olmayan bu hayvanlara kim niye kıysın” dedi.

“ZEYTİNLİKTE KÖPEĞE ACIMASIZ ŞİDDET”
Şiddet gören hayvanların insanlara karşı agresif olabileceğini ifade eden Özmez, kendisinin şimdiye kadar hiçbir köpek tarafından ısırılmadığını söyledi. “Sevgi ile yaklaşınca köpekler size zarar vermez” diye konuşan Özmez, sahibi tarafından günlerce dövüldükten sonra barınağa getirilen bir köpeğin çektiği sıkıntıyı da anlattı. Üzmez, “Mesela çok agresif ısırıyor diye bize getirilen köpekler var. Bu köpekler geliyorlar bizim kucağımaz çıkıyorlar. Hiçbir şiddet görmüyoruz. Kuduz iğnesi de olmadım. Çünkü şiddet uygulamıyorum. 10 gün önce bir köpek bize geldi. Sahibi tarafından bir zeytinliğe atılmış. Şiddet görmüş. Sahibi bunu dövmekten zevk alıyordu. Aşırı derecede sopa yemiş. Agresif bir hayvan olmuş. Biz bile fazla yaklaşamıyoruz. Pansumanını yaptırdık. İlaçlarını veriyoruz. Etrafı hep yara. Kalçalarında büyük darbe izleri var. Bu hayvanlara nasıl vuruyorlar” ifadelerini kullandı.

SAÇMA İLE VURULAN KÖPEK TEKRAR HAYATA TUTUNUYOR
Bursa'da kısa bir süre önce saçma ile vurulan bir köpeğin de barınakta tedavi gördüğünü hatırlatan Özmez, “Sahibi tarafından saçma ile vurulan köpeği Uludağ Üniversitesine götürdüm. 15 gün orada kaldı ve ameliyat oldu. Daha sonra buraya getirdim. Adına da ‘saçma' koydum. Yabancı insanlara karşı agresif bir hayvan haline geldi. Onları sevgi ile rehabilite ediyorum. Ben iddia ediyorum. En agresif köpeeği bana getirsinler kendileri bile 15 gün sonra tanıyamaz” açıklamalarında bulundu.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   İşkence, gören, köpeklere, ‘sevgi', ile, terapi

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.