booked.net
 
 

 

Damat

İstanbul 2020'ye emin adımlarla ilerliyor

İstanbul 2020'ye emin adımlarla ilerliyor Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) raporuna göre, İstanbul 2020 olimpiyatlarına adaylık yolunda emin adımlarla ilerliyor. Rapora göre adaylığın en güçlü tarafları, adaylığa verilen destek, tesislerin zamanında ve istenen şekilde tamamlanabilecek olması ve kentsel miras.



SİNAN USLU
ANKARA

İstanbul, 25 Haziran 2013 tarihinde IOC Değerlendirme Komisyonu'nun, İstanbul'un 2020 yılında Olimpiyat Oyunları'na ilk defa ev sahipliği yapmak başlattığı adaylık süreci hakkında bugün yayınladığı rapora göre, İstanbul 2020'nin sunduğu oyunlar planı "eşsiz ve çok nitelikli". Raporda özellikle, lojistik olanakları bütünleştiren ve şehirdeki stratejik yerleşimleri çok yaratıcı bir şekilde harekete geçiren İstanbul Oyunlar Konsepti ve Master Planı'nın üzerinde duruluyor.

IOC, İstanbul'un planlarının, şehrin uzun vadeli ihtiyaçlarıyla tamamen uyumlu olduğunu ve oyunların düzenlenmesi ve tesislerin teslimine yönelik çok sağlıklı bir çözümün halihazırda uygulanmaya başlandığını da ifade ediyor. IOC'nin raporunda, "Hükümetin bu konuya tam destek verdiği ve TOKİ'nin çok başarılı bir geçmişe sahip olduğu dikkate alındığında, inşaat çalışmalarının en iyi uygulamalara ve standartlara uygun ve Oyunların gerekliliklerini karşılar şekilde zamanında finanse edilebileceğinden ve tamamlanabileceğinden eminiz" ifadelerine yer veriliyor.

"RAPOR İSTANBUL'UN ADAYLIK SÜRECİNDE EMİN ADIMLARLA İLERLEDİĞİN TEYİT EDİYOR"

IOC'nin raporunu değerlendiren İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, "Bu rapor, İstanbul'un adaylık sürecinde emin adımlarla ilerlediğini teyit ediyor. Sayın Sir Craig Reedie, Sayın Gilbert Felli ve tüm Değerlendirme Komisyonu üyelerine bu ayrıntılı raporu hazırlamak için ayırdıkları zaman ve gösterdikleri özenden dolayı müteşekkiriz. Özellikle, İstanbul'un benzersiz güçlü yanlarının Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından da açıkça kabul edildiğini görmek bizi son derece mutlu etti" dedi.

Raporda İstanbul'un adaylığının güçlü yanlarını değerlendiren Arat, özellikle oyunların düzenlenmesi ve tesislerin teslimi için sunulan sağlıklı ve başarısı ispatlanmış çözümle hükümetin, özel sektörün ve kamuoyunun oyunlara verdiği önemli destek üzerinde durulduğunu belirtti. Arat, aslında Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen ankete göre, İstanbul sakinlerinin yüzde 83'ünün, ayrıca İstanbul 2020'nin son yaptırdığı bağımsız ankete göre ise Türkiye nüfusunun yüzde 94'ünün Oyunların İstanbul'da yapılmasını istediğine dikkat çekti.
IOC Değerlendirme Komisyonu'nun raporunda, İstanbul 2020'nin rakipleriyle birlikte 'teknik ve operasyonel konuların yanı sıra sürdürülebilir, çevre, gerek 2020 Oyunları gerekse adaylık süreci açısından kentsel miras, erişilebilirlik ve bütünleşik şehir gelişimi dahil olmak üzere daha pek çok konuda ayrıntılı planlar ve kapsamlı stratejiler içeren, çok üst düzey' projeler sunduğunun açıkça ifade edildiğini vurgulayan Arat, şunları kaydetti: "Raporda İstanbul 2020 Oyunlar planının bu kadar olumlu karşılanması çok memnuniyet verici ve bu yarışta en azından diğerleriyle aynı noktada olduğumuzu biliyoruz. Bu ve diğer özelliklerimiz, Olimpik Harekete sadece 2020 için değil, gelecek kuşaklar için de İstanbul ve çevresi ile eşsiz bir ortaklık kurma garantisini veriyor. Bugün almış olduğumuz geri bildirim, gelecek hafta Lozan'da Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyelerine yapacağımız sunum öncesi büyük bir moral oldu ve 7 Eylül günü Buenos Aires'te yapılacak IOC Genel Kurulundan önceki son 11 haftaya bu büyük moralle giriyoruz."

"IOC RAPORUNDAN BÜYÜK MUTLULUK DUYDUM"

Raporda, tüm olimpik ve paralimpik spor dalları başta olmak üzere spor programlarına yılda 500 milyon dolar ayrılmasını, ayrıca Türkiye çapında spor altyapısına 2.5 milyon dolar harcanmasını öngören Türkiye Ulusal Spor Planı'nın da öneminden bahsediliyor.

IOC raporuyla ilgili değerlendirme yapan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı ve Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanı Prof. Uğur Erdener ise, "Milli Olimpiyat Komitesi'nin ve Uluslararası bir Federasyonun başkanlığını yapan biri olarak, IOC Değerlendirme Komisyonun raporundan büyük mutluluk duydum. Oyunların tüm farklı müşteri grupları için benzersiz ve ikna edici çözümler sunduğumuzu ve oyunları daha geniş bir bağlamda olimpik harekete fayda sağlayacak şekilde düzenleyebileceğimizi kesinlikle fark etmişler. Planımız sayesinde halkımız Olimpik ve Paralimpik spor dallarına ilgi gösterecek, tüm spor dallarında bilgi sahibi izleyiciler statları doldurarak, dünya standartlarındaki göz kamaştırıcı tesislerde muhteşem bir atmosfer yaratacaklar. Bu raporun yayınlanması tam da Türkiye'nin birden fazla uluslararası spor etkinliğine ev sahipliği yaptığı bir döneme denk geldi. Örneğin, Mersin'de halen devam eden Akdeniz Oyunları, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin, dünya standartlarında spor oyunları düzenleme konusunda Türkiye'ye rahatlıkla güvenebileceğinin çok güncel bir ispatı. İstanbul'da düzenlenecek 2020 Olimpiyat Oyunlarının Türkiye, bölge ve tüm Olimpik Hareket üzerinde tarihi bir etki yaratacağına yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   İstanbul, 2020ye, emin, adımlarla, ilerliyor

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.