booked.net
 
 

 

Damat

Köyde opera

Köyde opera Samsun'un Çarşamba ilçesine bağlı Kumköy İlkokulu Öğretmeni Dilek Livaneli'nin önderliğinde Samsun Opera ve Bale Müdürlüğü tarafından düzenlenen opera gösterisinde köylüler köylerine gelen opera ile tanıştı.



GÖKHAN İÇKİLLİ-EROL ŞEKER
SAMSUN


Samsun Devlet Opera ve Balesi (DOB) tarafından düzenlenen ve köylüler için hazırlanan ‘Köyde Opera' adlı özel gösteriye köylüler yoğun ilgi gösterdi. Çoğunluğu yerel bestelerden oluşan ve her bir opera parçasının köylülere teker teker anlatılarak sunumunun yapıldığı gösteride köylülere aynı zamanda opera konusunda da bilgilendirmede yapıldı.

Kumköy İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen açık hava etkinliği, köy okulu öğretmeni Dilek Livaneli'nin çabaları sonucu Samsun DOB tarafından yaklaşık 30 kişilik bir kadro ile köylülerin beğenisine sunuldu.

Köyde Opera adlı etkinlik hakkında bilgi veren Samsun DOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Volkan Kıran, “Bizim yerleşik sezon içersinde opera sahnemizde yaptığımız etkinlikler dışında yaz aylarında yoğun olarak festivallere katılım gösteriyoruz. Onun dışında bu yaz Dilek öğretmenin önderliğinde ‘Köyde Opera' etkinliklerine başladık. Görültüğü gibi bu ve civar köylerde yaşayanların ilgisiyle karşılaştık ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Hayallerinin gerçek olduğunu ifade eden Kumköy İlkokulu Öğretmeni Dilek Livaneli, “Samsun'da ilk kez böyle bir etkinlik oluyor. Operadaki ön yargıları yıkmak adına bunu gerçekleştirdim ve başarılı olduğuma inanıyorum. Özellikle Kumköy kadınları bu konuda duyarlı davrandılar. Çocuk gibi mutluyum. Bütün opera sanatçıları geldi” diye konuştu.

Çoğu hayatında ilk defa opera ile tanışan köylüler, köylerinde bu etkinliğin yapılmasından kaynaklı mutluluk duyduklarını dile getirdiler.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Köyde, opera

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.