booked.net
 
 

 

Damat

Karpuz peynir kardeşiliği bozuldu

Karpuz peynir kardeşiliği bozuldu Beslenme ve Diyet Uzmanı Aysun Yurdakul, yaz mevsiminin gelmesiyle artan su ihtiyacı, yüzme ve yürüyüş imkanı, sebze ve meyve çeşitlerinin bol olmasının kilo vermeyi hem zevkli hem de kolay hale getireceğini söyledi. Yaz dönemi diyetlerinde dikkat edilmesi gereken noktaların altını çizen Yurdakul, “Özellikle karpuz peynir ikilisinin çok miktarda tüketilmesinin kilo verdirmek yerine, kilo aldıracağı unutulmamalıdır” dedi.



ANTALYA

Meyve diyetleri, düşük kalorili, CHO içeriği yüksek ve yağ içeriği düşük diyetler olduğunu belirten Medical Park Antalya Hastanesi Beslenme Uzmanı Aysun Yurdakul, şöyle konuştu: ''Günlük tüketmemiz gereken aminoasitler ve gerekli yağ asitlerinden yoksundur. Bu tür diyetlerin uygulanmasıyla, kısa zamanda verilen fazla kiloların çok azı yağdan olmaktadır. Çoğu kas ve sudan olduğu için diyet bittikten sonra verilen kilolar fazlasıyla geri alınmaktadır. Ayrıca, bu diyetlerin sık yapılmasıyla metabolizma hızı bozulmaktadır''

Yazın diyet yapanların ve öğünü hafif geçirmek isteyenlerin tercih ettiği karpuz peynir ikilisine dikkat etmek gerektiğini söyleyen Diyetisyen Aysun Yurdakul, “Özellikle karpuz peynir ikilisinin çok miktarda tüketilmesinin kilo verdirmek yerine kilo aldıracağı unutulmamalıdır” dedi.

Tercih edilen peynir çok yağlı ve tuzlu ise karpuzun miktarı fazla kaçırılırsa masum gözüken bir öğünün tam bir diyet faciasına dönüşebileceğini belirten Aysun Yurdakul, şöyle konuştu: "karpuz yaz meyveleri içinde su oranı en yüksek olan aynı zamanda tadı ve serinletici özelliğinden dolayı en çok tercih edilen meyvedir. Karpuz -peynir ikilisini diyetlerde ana öğün olarak kullanmak yerine, miktarı iyi ayarlandığı zaman iyi bir ara öğün olarak kullanmak gerekir. Ara öğünlerde meyve peynir ikilisini kullanmak hem keyifli hem de sağlıklı olur. Ancak 15 üzümün veya 12 kirazın veya 5 eriğin veya 1 incirin 1 porsiyon meyve yerine geçtiğini düşünürsek akşam yemekten sonra televizyon karşısında yenilen meyve tabaklarının ne kadar kalorili olduğunu da bilmemiz gerekir. Özellikle belirtmeliyim ki, diyabet hastalarının da meyve şekerini fazla aldıkları zaman şekerlerini yükselteceğini bilmeleri gerekir''

Yenilen meyvelerin miktarlarına dikkat edildiği zaman, meyveler özellikle yaz mevsiminin baş kahramanı karpuz mükemmel bir antioksidant olduğunu söyleyen Diyetisyen Aysun Yurdakul, karpuzun potasyum ve posa içeriği yüksek ve C vitamini deposu olduğunu, büyük bir dilim karpuzun c vitamini ihtiyacının yüzde 80'ini karşıladığını, içerdiği likopen ve beta karoten sayesinde tam bir cilt yenileyicisi ve bağışıklık sistemi destekleyicisi olduğunu sözlerine ekledi.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Karpuz, peynir, kardeşiliği, bozuldu

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.