booked.net
 
 

 

Damat

Antalya'dan yükselen çığlık

Antalya'dan yükselen çığlık Ukrayna'da lenf kanseri teşhisi konulan ve yapılan tedavilerden sonuç alamayan Svetlana Botsoha (33), hayata yeniden tutunma umudu ile Antalya'ya geldi. Özel bir hastanede tedavi gören genç kadının tedavi masraflarının karşılanması için, ülkesinde sosyal medyada yardım kampanyası başlatıldı. Şu ana kadar 63 bin dolar toplanan kampanya devam ederken, genç kadının ilik nakli olabilmesi için 110 bin dolara daha ihtiyacı var.



ULVİYA GULİYEVA –İSA AKAR
ANTALYA

Ukraynalı bir çocuk annesi Svetlana Botsoha, lenf kanseri tedavisi için Antalya'ya geldi. Durumu ağır olan ve ülkesinde yapılan 10 kür kemoterapinin ardından bağışıklık sistemi zayıflayan Ukraynalı kadın, özel bir hastanede tedavi altına alınırken, tedavi için gereken 173 bin doları toplamak için eşi ve yakınları tarafından kendi ülkesinde sosyal medya üzerinden yardım kampanyası başlatıldı. Şu ana kadar 63 bin dolar toplanan kampanya devam ederken, Botsoha'ya yapılması planlanan ilik nakli için 110 bin dolara daha ihtiyaç var.

DOĞUM SONRASI ORTAYA ÇIKAN HASTALIK

Ukrayna'nın Kharkiv şehrinde yaşayan ekonomist Svetlana Botsoha ile teknik büro müdürü olan eşi Denis Botsoha 2008 yılında evlendi. Svetlana ve Denis üç yıl sonra çocuk sahibi olmaya karar verdi ancak hamile kalmadan önce Svetlana'nın omuz bölgesinde ağrılar başladı. Doğumuna 2,5 ay kala zayıflamaya başlayan ve 20 Nisan 2012 tarihinde doğum yapan genç kadının ağrıları artınca, doktora başvurdu. Hastaneye yatırılan ve tetkikleri yapılan genç kadının lenf kanseri olduğu belirlenirken, hastanede 6 kür kemoterapi alan Botsoha'nın, iddiaya göre iyileştiği söylenerek taburcu edildi. Ancak kısa bir süre sonra durumu ağırlaşan genç kadın, yeniden hastaneye kaldırıldı. Bu arada eşi Denis Botsoha, bir Türk şirketinde çalışan Türk arkadaşına durumu anlattı. Türkiye'de tedavi olmak için gereken şartları araştıran acılı eş, Antalya'da tedavi için 173 bin dolara ihtiyaç olduğunu öğrenince sosyal medyada yardım kampanyası başlattı.

YAŞAMA ŞANSI VAR

30 Mayıs'ta Antalya'ya gelerek özel bir hastaneye başvuran Ukraynalı çift, sosyal medyada 63 bin dolar toplamayı başardı. Kampanyanın devam ettiğini ve Svetlana'nın ilik nakli olabilmesi için 110 bin dolara daha ihtiyaç olduğunu belirten Denis Botsoha, “Şu an durumu ağır ama tedavisi sürüyor. Doktorlar tedavinin çok zor olacağını söylediler. Ukrayna'da 10 kür kemoterapi aldıktan sonra vücut artık eskisi gibi mücadele edemiyor. Buradaki doktorlar tedavinin zor olacağını ama şansının olduğunu söylediler. Ukrayna'da bize bunları söylemediler. Eşim şu an yaşam mücadelesi veriyor. Ailesine, oğluna dönmek için uğraşıyor. Eşimin tek şansı ilik nakil. Şimdi bir süre dinlendiriyorlar. Vücudun dinlenmesi lazım. Daha sonra yüksek dozda kemoterapi yapacaklar. Ardından da ilik nakli” dedi.
Tedavi masrafı için ülkelerinde arkadaşlarının desteğiyle çeşitli kurum ve fonlara başvurduklarını anlatan Denis, "Ancak bugün bize yardım eden kişiler sadece arkadaşlarımız ve gönüllü insanlar. Gereken miktar daha toplanmadı. Herkesten yardım bekliyoruz. Ukrayna'daki yardım kuruluşlarıyla yaptığımız son görüşmeden sonra onlardan umudumuzu tamamen kestik" şeklinde konuştu.

"BANA YARDIM ETMENİZİ RİCA EDİYORUM"

Svetlana ise güçlükle konuşurken, “Bir aydır Antalya'dayım. Tedavim için 110 bin dolar toplamak lazım. Fonlara yaptığımız müracaattan sonra anladım ki umut yeri sadece arkadaşlarım ve gönüllü insanlar. Bana yardım etmenizi rica ediyorum. Sadece bu tedaviyle benim yaşamak ve aileme dönmek şansım olacak” dedi.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Antalyadan, yükselen, çığlık

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.