booked.net
 
 

 

Damat

Taksim'de gerginlik

Taksim'de gerginlik Taksim Dayanışması'nın çağrısı üzerine Taksim Meydanı'nda toplanan grup ve polis arasında gerginlik yaşandı. Polis, yapılan açıklamanın ardından dağılmamakta ısrar eden bir grubu kalkanlarıyla uzaklaştırdı.



MURAT SOLAK - YUSUF MELİKOĞLU
İSTANBUL

Lice'deki olaylar ve Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün öldürülüşünü protesto eden bir grup, Taksim Dayanışma Grubunun çağrısıyla Taksim Meydanı'ndan toplandı. Binlerce kişinin katıldığı eylem yapılan basın açıklamasının ardından saat 20.30 sıralarında dağılmaya başladı. Grubun büyük bir kısmının dağılması üzerine polis geri çekilerek yolu trafiğe açtı. Bu sırada kalabalık bir grup, meydandan ayrılmama kararı alınca polis, “Biz müdahale etmek istemiyoruz. Gezi Parkı için yaptığınız basın açıklamasını anlamlı buluyoruz. Kimsenin burnu kanasın istemiyoruz. Müdahale etmek istemiyoruz. Taksim'i açalım, hayat normale dönsün” şeklinde anonslar yaptı.

Buna rağmen polis, dağılmayan grubu kalkanlarıyla geri püskürttü. Grubun İstiklal Caddesi, Sıraselviler ve Kazancı Yokuşu üzerindeki bekleyişi sürüyor.
Bölgede gerginlik sürerken Taksim Meydanı ve çevresinde alınan güvenlik önlemleri arttırıldı.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Taksimde, gerginlik

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.