booked.net
 
 

 

Damat

Ölen askere 'Sefer görev emri' gönderildi

Ölen askere 'Sefer görev emri' gönderildi Tunceli'de 4 yıl önce askerlik görevini yaparken intihar ettiği ileri sürülen er Murat Oktay Can için gönderilen 'Sefer görev emri tebliği' Antalya'da yaşayan ailesini şoke ederken, suç duyurusunda bulunan babaya gelen mahkeme kararında, konuyla ilgili olarak Askerlik Şubesi Başkanı suçsuz, kadın sivil memurlar Y.K ve Ü.S suçlu bulundu.



SABRİ ÇAĞLAR-ALPARSLAN ÇINAR
ANTALYA

Acılı Oktay Can, tebliğin altında Askerlik Şubesi Başkanı'nın imzası olmasına karşın faturanın iki sivil memura kesildiğini belirterek, “Bir özürde bulunulsaydı, ben de başüstünde karşılardım” dedi.

NÖBET MEVKİNDE ÖLÜ BULUNMUŞTU

Tunceli'nin Hozat ilçesinde 2009 yılında askerlik görevini yaparken nöbet mevkinde ölü bulunan ve intihar ettiği öne sürülen Piyade Er Murat Oktay Can'ın Kepez ilçesi Erenköy Mahallesi'nde yaşayan baba evine, 14 Şubat 2013 tarihli Kepez Askerlik Şube Müdürlüğünce 'Sefer görev emri tebliği' gönderilmişti. Murat Oktay Can'a hitaben yazılan tebliğde, “Sefer görev emriniz tebliğ edilecektir. Tebliğ işleminin yapılabilmesi amacıyla bu yazı ile en yakın askerlik şubesi başkanlığına müracaat etmenizi, etmediğiniz takdirde hakkınızda 7201 sayılı Tebligat Kanunu gereği işlem yapılacağını bilmenizi rica ederim” denilmişti.

ACILARIMIZ TAZELENDİ

20 Şubat 2013 tarihinde gelen tebliği karşısında şoke olan ölen erle aynı adı taşıyan baba Oktay Can ile Anne Süsenber Can, konuyu yargıya taşımıştı. Gelen tebliğe çok üzüldüklerini, acılarının tazelendiğini belirten baba Can, “Ben de Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum. Başsavcılık askeriye olduğundan dolayı görevsizlik kararı vererek, en yakın Isparta Askeri Mahkemesi'ne gönderdi. Askeri Mahkeme'den gelen kararda, ne yazık ki iki sivil memura fatura kesildi. Burada evrakları hazırlayanlar onlardır. Askerlik Şube Başkanının burada imzasının olmasına rağmen Askeri Savcı yine kavuşturmaya yer olmadığına karar vermiştir” dedi.

KASIT OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ

Olayda kasıt olduğunu düşündüklerini anlatan baba Can, şunları söyledi:

”Çünkü 4 Kasım 2009 tarihinde Murat Oktay Can'ın nüfusa bağlı olduğu yerden yazısı gidiyor. Bir memur bu bilgiyi işliyor. 9 Aralık 2009 terhis belgesi geliyor. Bir memur bunu işlediği halde nasıl oluyor da hata yapılıyorsa Murat Oktay Can yedeğe alınıyor ve milli savunmaya bildiriliyor. Milli savunma da onayladıktan sonra Murat Oktay Can'a sefer görev kağıdı geliyor. Askeri Mahkemelerin olayların üstüne gitmediğini biliyoruz. Acaba askerlik Şube Başkanı da mı bu tür işlere karıştı. Ölmüş bir kişiye nasıl oluyor da bu sefer görev kağıdı geliyor?.”

BİR ÖZÜR DİLENSE BAŞÜSTÜNDE KARŞILARDIM

Gerekirse konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götüreceklerini belirten acılı baba, “Böyle bir kusurun olmasının mümkünü yoktur. İki tane evrak işlenmiş. Hepsinde de ‘ölüm' olarak geçmiştir. Bu memurlar nasıl böyle bir hata yapmıştır? Bu yanlışı yapanlardan hiç kimse benimle konuşmadı? Ben kimseyi ekmeğinden etmek istemem. Benim burada imzası bulunan komutanla görüşmem lazımdı. Askerlik Şube Başkanı suçsuz bulunmuş, iki memur kusurlu kabul edilmiştir. Bu davamı sürdüreceğim. Bana bir özürde bulunulsaydı ben de başüstünde karşılardım” dedi.

NEDEN OTOPSİ YAPILDI

Oğlunun ölümü ile ilgili olarak ise baba Can şunları söyledi:
“Otopsi raporlarında darp izleri var. Boğazında gözlerinde vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri mevcut. Otopsi yapan doktorlarla görüştüm. Doktorlar diyor ki, ‘Savcılık açıklayacak'. Savcılık diyor ki ‘Doktorlar açıklayacak'. Ben şimdi kamuoyuna soruyorum bir doktor bu raporu açıklayamıyorsa ne diye otopsi yaptı?”

TBMM ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ

Türkiye genelinde vatani görevlerini yaparken 3 bin 700 vurulan asker olduğunu ileri süren baba Oktay Can, “Bunların resmi kayıtlı olanı 985. Hepsi 20'li yaşlardaki gençlerimiz. Ben bütün anne babalara sesleniyorum. 9 Temmuz'da TBMM önünde oturma eylemi yapacağız. 550 milletvekilimizin başvuru yaptığımız halde bizlere yardım etmedikleri ve bu konuda yasa çıkarmadıkları için eylem yapıp bu milletvekillerimizi göreve çağıracağız” diye konuştu.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Ölen, askere, Sefer, görev, emri, gönderildi

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.