booked.net
 
 

 

Damat

'Asıl konu milletin ümüğünü sıkmak'

'Asıl konu milletin ümüğünü sıkmak' Bursa'da konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gezi Parkı olaylarında asıl konunun birkaç ağaç değil, milli iradenin hak ve hukukunun ümüğünün sıkmak olduğunu belirterek, "Bütün bunlara çanak tutanlar bu milletin geleceği ile oynayamazlar. Recep Tayyip Erdoğan yaşadığı sürece bunu asla başaramayacaksınız" dedi.



ABDULLAH ÇİBİR - YUSUF SERKAN YILMAZ
BURSA

AK Parti Nilüfer İlçe Teşkilatı'nan Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, seçim dönemlerinde bazı siyasi partilerin propaganda yaparken milleti korkuttuğunu belirterek, “Kuruluş felsefemiz ile siyaset anlayışımız arasındaki güçlü temel dayanaklarımız bizim başarılara ulaşmamızı sağladı. Ama birileri bazı senaryolar yapıyorlar. ‘Biz size şunu yapacağız, şu hizmeti yapacağız' şeklinde değil, insanları korkutarak oy almaya çalışıyorlar. ‘Bak bunlar gelirse şu olur', ‘Cumhuriyet elden giden bak ha şuraları kapatırlar', ‘bak ha şuralara müdahale ederler' diyorlar. Korkutuyorlar. Sonra Atatürk'ün ve cumhuriyetin arkasına gizleniyorlar” dedi.

“MİLLETİ KORKUTANLAR SAHTE ATATÜRKÇÜLERDİR”

Cumhuriyetin esasında temelinde yatan cumhur olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, “Cumhuriyete değer veriyorsan, cumhura sahip çıkmak gerek. Atatürk'ten geçiniyorlar. Büyük önder ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyor. Bu sahte Atatürkçüler ve cumhuriyetçiler, hiç ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletin'dir cümlesinin arkasında durdular mı ? Onlar özde değil, sözde Atatürkçüler ve Atatürk'ü kullananlardır. Milli iradenin hak ve hukukuna sahip çıkmak bu işin özü ve ruhudur. Bize düşen milletle birlikte yolculuğumuzu milletin iradesini koruyarak devam ettirmektir. CHP'lilerin ve MHP'lilerin yarınların da arzu ettiği Türkiye'yi AK Parti oluşturuyor. Akılsız insanlar kişilerle uğraşır, normal insanlar olaylarla uğraşır, akıllı insanlar hedeflerle uğraşır. AK Parti akıllı insanlar gibidir. Hedeflerle uğraşıyoruz” ifadelerini kullandı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ‘diktatör' yaftasını yapıştıranlara ‘sahte Atatürkçüler' diyen Müezzinoğlu, “Sayın başbakan siyasete girdiği dönem 1994'tür. Büyükşehir belediye başkanı adayı iken tanındı. İstanbul'da 1 milyon 50 bin oyla belediye başkanı seçildi. Çöp dağları patlıyor 36 kişi ölmüştü. Haliç'ten burnunuzu kapatmadan geçmemiz mümkün değildi. Bütün bu şartlarda Erdoğan, belediye başkanı oldu. Böyle bir yapıyı devraldı. Hemen bir yafta koydular, ‘bunu Allah seviyor' dediler. E ne güzel. Allah'ın sevdiği güzel insanı millet de seviyor. Onlar milleti sevmiyor ki, millet onları sevsin. Milyonlarca insan başbakana dua ediyor. Niye? Bu anlamda o hizmettir ki onu sevdiren” ifadelerini kullandı.

“CHP AMBULANS UÇAĞA MAZOT BİLE BULAMAZ”

Avrupa Takımlar Şampiyonası için İngiltere'de bulunan milli atlet Binnaz Uslu'nun, karnındaki rahatsızlık sebebiyle Türkiye'ye ambulans uçakla getirildiğini anlatan Müezzinoğlu, “Dün rahatsızlık geçiren bizim milli sporcumuz Binnaz kardeşimizi Londra'dan ambulans uçağımız aldı ve getirdi. Londra'dan alıp getiremeyiz demedik. Londra'dan birileri uçağa bindirip göndersin demedik. Türkiye'deki tedavisi Londra'dan daha iyidir dedik. Hastamızı alır, getirir ve tedavi ederiz dedik. 10 yıl önce bunu Kılıçdaroğlu söyleseydi,bugün de söylese inanmazdınız. Çünkü o uçağa yakıt bulamazlar” dedi.

"HEDEF AĞAÇ DEĞİL, MİLLETİN HAK VE HUKUKUNUN ÜMÜĞÜNÜ SIKMAKTIR"

Gezi Parkı olaylarında asıl konunun birkaç ağaç değil, milli iradenin hak ve hukukunun ümüğünün sıkılmak olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
“Burada milletin iradesi yeniden idam sehpasına götürülmeye çalışıldı. Buna içeriden ve dışarıdan alınan destekler var. Beyefendinin biri göğsüne yazmış, ‘ne sağcıyım ne solcu çapulcuyum çapulcu' diyor. Biraz dürüstsen ve ahlaklıysan buraya yazacağın bir cümle var. ‘Ne sağcıyım ne solcu sömürcüyüm sömürcü'. Milli irade artık hak ve hukukunu sana sömürtmüyor. Ama sen anlamışsın hormonlu büyümeye. Bunun için Tayyip Erdoğan'a ‘diktatör' diyorlar. Kapalı kapılar arkasında diktatörlere karşı kim destek verdi? 28 Şubat'ta bunların durduğu yer, milli iradenin yanında mıydı? Rahmetli Necmettin Erbakan ile dalga geçmek milli iradeyle dalga geçmek miydi? Yoksa demokrasinin hak e hukukuyla dalga geçmek mi? Onlar o gün milleten mi yoksa hortumlamadan mı yanaydılar. O zamanlar çapulucuyum demeyenler, bugün milletin karşısına çıkarak çapuluyum diyerek ‘arka planda kendi senaryolarını götürmeye çalışıyorlar. Bu fotoğrafı bu millet artık görüyor. Bu millet daha önceleri ağar bedeller ödedi.”

"ESKİSİ GİBİ HACİVAT VE KARAGÖZ GİBİ OYNANAN TÜRKİYE YOK"

Gezi olaylarının ağaç meselesinden çok milletin hak ve hukukunun birilerinin cebine çaktırmadan yansıtma çabası olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, “3. boğaz köprüsü, 3. havaalanı. İngiltere ve Almanya rahatsız. Türkiye ekonomik kriz yaşamıyor. Onlar her geçen gün kötüye gidiyor. Artık Karagöz ve Hacivat gibi oynayacakları Türkiye yok” ifadelerini kullandı.

MÜEZZİNOĞLU'NDAN ROTH”A TEPKİ: “GEZİ PARKINDA NE ARIYORSUN”

Alman Yeşiller Partisi Lideri Claudia Roth'un Gezi Parkı eylemlerine destek vermesine tepki gösteren Müezzinoğlu, Roth'un Almanya'daki Türklerin hukuk davasında haklarını korumadığını kaydetti. Roth, “Arkadaşlar söylüyorum, Almanya'da benim 7 tane vatandaşım katledildi. Bu insanların hukuk davasında onu gördünüz mü ? O davalara niye gitmiyorsun ? Gezi parkında ne arıyorsun hanımefendi. Bunun arkasında bir oyun yok mu? Alman piyanist sabaha kadar piyano resitali vardı. Büyükşehir belediye başkanımız, çağırsa para istemeden Bursa'da bir yerde konser verir mi? Arkadaki oyun ne? İsveçli hanımefendi, elini kaldırmış elini kaldırmış zafer işareti yapıyor. ‘Ermeni soykırımı yapılmamıştır' demenin suç olduğu bir ülkede hiç buna itiraz ettin mi? Bütün bunlara çanak tutanlar bu milletin geleceği ile oynayamazlar. Recep Tayyip Erdoğan yaşadığı sürece bunu asla başaramayacaksınız” ifadelerini kullandı.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Asıl, konu, milletin, ümüğünü, sıkmak

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.