booked.net
 
 

 

Damat

"Hızlı tren 30 Eylül'e yetiştirilmeye çalışılıyor"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattını 30 Eylül'e yetiştirecek şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.



BİLECİK

Yıldırım, Ankara-İstanbul YHT hattı inşaatında incelemelerde bulunmak üzere helikopterle Bilecik'in Osmaneli ilçesine geldi. Yıldırım'ı Hızlı Tren Şantiyesi'nde, Bilecik Vali Vekili Metin Çınar, TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Osmaneli Kaymakam Vekili Eflatun Can Tortop, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Jandarma Komutan Vekili Binbaşı Mennan Çokhızlı, AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, Osmaneli Belediye Başkanı Mehmet Isıkan, AK Parti İlçe Başkanı Yalçın Karaca, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik ve diğer yetkililer karşıladı.

Yıldırım, aldığı brifingin ardından, Ankara-İstanbul YHT projesinin Eskişehir İnönü'den Köseköy'e kadar olan bölümüyle ilgili şantiyede aylık toplantılarından birini daha tamamladığını söyledi.
Aylık toplantılarla çalışmaların yerinde görmek, bir aksaklık varsa gerekli tedbirleri almak ve çalışmaların gecikmeye meydan vermeden bir an önce bitmesini sağlamayı amaçladıklarını belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Hattın tamamı 154 kilometre. Yapılan tünel miktarı 35 kilometre, yapılan viyadük miktarı 10 kilometre olmak üzere, diğer kısımlar da yarma ve dolgu şeklindedir. Hattın altyapısı yüzde 99 oranında tamamlanmıştır. Hattın yaklaşık 100 kilometrelik kısmında da panel işleri yapılmış. Ray serilme işlemleri yapılmış, geri kalan işler devam ediyor. Toplam 6 bin direkten 2 bin 100 direk montajı gerçekleştirilmiş. Sinyalizasyonla ilgili kanal çalışmaları büyük oranda tamamlanmış. Sinyal kablolarının çekimine de başlanmıştır. Kısacası çalışmalarımız devam etmektedir. Bazı gecikmeler olmakla beraber, bu gecikmeler projenin genel bitirilmesine, tamamlanmasına herhangi bir olumsuz etkisi olmayacaktır. Onun için gerekli tedbirleri alıyorlar ve çalışmalarımız hızla devam etmekdedir" dedi.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   "Hızlı, tren, 30, Eylüle, yetiştirilmeye, çalışılıyor"

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.