booked.net
 
 

 

Damat

35. madde değişikliği kabul edildi

35. madde değişikliği kabul edildi TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinde değişiklik yapılmasını içeren düzenleme Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edildi.



ANKARA

TBMM'deki Milli Savunma Komisyonu'nda TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinde değişiklik içeren 'Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı' görüşülüyor. Tasarıda yer alan TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinde değişiklik yapılmasına ilişkin madde komisyon tarafından kabul edildi. Komisyon, tasarının geri kalan bölümü üzerindeki görüşmelerini sürdürüyor.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ:
"GEÇ KALMIŞ BİR ŞEYİ BUGÜN GETİRMENİN HİÇBİR SIKINTISI YOKTUR"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinde yapılacak düzenleme için herkesin "geç kalmıştır" dediğini belirterek, "Geç kalmış bir şeyi bugün getirmenin hiçbir sıkıntısı yoktur" dedi

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinde değişiklik yapılmasını ön gören tasarının Milli Savunma Komisyonu'nda görüşülmesi sırasında muhalefetten gelen eleştirileri cevapladı. Değişiklikle ilgili bir sunum yapan Bakan Yılmaz, TSK'da 36 bin uzman erbaş, bin 300 kadar da sözleşmeli erbaş bulunduğunu söyledi. Güvenlik güçlerinin, vatandaşın özgürlüğüne engel olamayacağını anlatan Yılmaz, güvenlik güçlerinin özgürlüklerin doğru ve yerinde kullanılması için var olduklarına vurgu yaptı. Bugüne kadar yapılan darbelerle anayasanın ihlal edildiğini ifade eden Bakan Yılmaz, TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinde yapılacak düzenleme için şöyle konuştu:

"Herkes, 'bu geç kalmıştır' dedi. Dolayısıyla geç kalmış bir şeyi bugün getirmenin hiçbir sıkıntısı yoktur. Ama bugün getirmezseniz yabancıların deyimiyle yarın asla gelmez. Eğer bir ihtiyaç varsa, bu ihtiyacı bir an önce gidermek lazım."

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   35., madde, değişikliği, kabul, edildi

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.