booked.net
 
 

 

Damat

'Çözüm sürecinde 2200 kişi dağa çıkarıldı'

'Çözüm sürecinde 2200 kişi dağa çıkarıldı' AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, çözüm sürecinin başlamasından bu yana 2 bin 200 kişinin dağa çıkarıldığını söyledi.



BBC Türkçe Servisi'ne yaptığı “Dağdaki militanlar indirilmeye çalışılırken, diyalog sürecinin başlamasından bu yana 2 bin 200 kişinin dağa çıkarıldı. Birbirimizi suçlama zamanı değil, el birliğiyle bu sorunu çözme zamanı. BDP ve PKK'nın artık demokratik, siyasal yöntemlere başvurması gerekiyor" açıklamalarını İHA muhabirine değerlendiren Ensarioğlu, yaşanan süreçte herkesin çok şey bildiğini söyledi.

Çözüm sürecinin başlamasından bu yana 2 bin 200 kişinin dağa çıkarıldığını söyleyen Ensarioğlu, sürece zarar vermemek adına bunları açıklamanın pek bir yararının olamayacağını ifade etti. PKK'nın 30 yıl boyunca şiddeti yöntem olarak benimseyen bir örgüt olduğunu aktaran Ensarioğlu, örgütün dönüşmesi gerektiğini kaydetti. Ensarioğlu, “PKK 30 yıl boyunca şiddeti benimseyen bir örgüt. Bu süreçte devlet dönüşmeye başladı. Artık örgütün de dönüşmesi gerekiyor. Bizim artık eski alışkanlıklarımızdan vazgeçmemiz lazım. Birbirimizi suçlamak yerine birbirimizi anlamaya çalışmalıyız. Elbetteki bu süreçte provokasyonlar olabilir. Bu süreci sekteye uğratmaya çalışanlar mutlaka olacaktır. Bizim bunlara gelmeyerek sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için çalışmamız gerekiyor” dedi.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Çözüm, sürecinde, 2200, kişi, dağa, çıkarıldı

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.