booked.net
 
 

 

Damat

Bakan Güler'den 'Lice' tepkisi

Bakan Güler'den 'Lice' tepkisi İçişleri Bakanı Muammer Güler, Lice'deki olaylar sırasında protestocuların civar köylerden insan topladığını, bu işin içinde olanların bir takım siyasilerle bağlantılı olduğunu ve soruşturmanın sonunda bağlantıların açıklanacağını belirtti.



AHMET TOPAL
ANKARA
İçişleri Bakanı Muammer Güler, AK Parti'nin grup toplantısının ardından Meclis'te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Lice'deki olaylarla ilgili bir soru üzerine bazı bilgiler veren Bakan Güler, karakol önünde protesto eylemi gerçekleştirenlerin bir kısmının uyuşturucu olaylarında yer aldıklarını belirtti. Güler, "Elimizdeki istihbari bilgilerde de özellikle uyuşturucu ekibine, Hint keneviri ekibine yardımcı olanlar, orada bu işin bir anlamda haracını toplayanlar, bu operasyonlardan elbetteki rahatsızlar" şeklinde konuştu.

Protestoya katılanların çevre köylerden insanları topladıklarını anlatan Güler, "Birçok kişi; Kayacık köyünde olan kişiler değil, protestoya katılanların birçoğu civar köylerden getirilmiş. Ama bu getirilen insanların yanında 50 kişilik bir grup, normal protesto yapanların yanında çadırları ve konteynerleri yakan, tel örgüleri aşara patlayıcı maddelerle karakola saldıran, ellerinde bombalarla karakollara saldıran, uzun menzilli tüfeklerle ateş açan gruplar tespit ettik.
Bunlardan da bir kısmının geçmişte uyuşturucu operasyonlarını engellemek için çabalar içinde olduğunu gördük. Burada olay, masum bir protesto gösterisi gibi üzeri örtülmeye çalışılıyor. Biz hiçbir şeyin üzerini örtmüyoruz. Olayın bütün gerçekliği ile açıklığa çıkmasını istiyoruz. O bölgede narkoterör dediğimiz bir olay var. Orada terör örgütlerinin kaynağı olarak kullanılan özellikle bir hint keneviri ekimi var. Bu konuda bakın son 2 yılda yapılan 6 operasyon, bu operasyonlarda ele geçirilenlerin tamamının piyasa değerinin 1 milyar lira olduğunu söylüyorum. Eski fiyatla bir katrilyon. Sadece Lice'de son zamanlarda yapılan operasyonların değeri 100 trilyon. Böyle bir rantı olan bir grup var, kendilerini orada sözde alan sorumlusu gibi ilan eden bir grup var. Onlar özellikle o bölgedeki Hint keneviri ekiminden o bölge insanını kullanıyorlar ve oradan rant elde ediyorlar."

"SİYASİLERLE BAĞLANTILARI VAR"
İçişleri Bakanı Muammer Güler, bir gazetecinin protestoya katılanlar için "Arkasında siyasi bir güç var mı?" şeklindeki sorusunu cevapladı. Güler, "Ben siyasi gücü bilmem ama bu işin içinde olanların bir takım siyasilerle bağlantılı olduğunu biliyorum. Olayın bir de o boyutunu değerlendirmek gerek. Ben size isim vermem ama bu soruşturmanın sonunda da açıklanacak. Orada yapılan protestolarda görev alanların bağlantılarını da biliyoruz" dedi.
Bakan Güler, emniyetteki bazı yer değişiklikleriyle ilgili bir soru üzerine ise, bu değişikliklerin gerekçesinin kıdem, liyakat, işteki bilgi, görgü ve tecrübe olduğunu ifade etti.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Bakan, Gülerden, Lice, tepkisi

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.