booked.net
 
 

 

Damat

'Mursi bütün dünyanın desteğini hak etmektedir'

'Mursi bütün dünyanın desteğini hak etmektedir' Avrupa Birliği Bakanı (AB) ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin halkın desteği ile seçildiğini, demokratik bir lider olduğunu hatırlatarak, "Hepimiz Sayın Mursi'nin, özellikle bu darbe çığırtkanlıklarına karşı dik duruşunu takdirle karşılıyoruz" dedi.



BATUHAN YAŞAR
ANKARA

AB Bakanı Egemen Bağış, Mısır'da yaşanan siyasi kriz ve ordunun tavrıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye ordunun 48 saat süre tanımasını değerlendiren Bakan Bağış, her şeyden önce demokrasinin en kötü halinin bile darbelerin en iyi halinden daha yaşanabilir, daha kabul edilebilir bir süreç olduğunun bilinmesi gerektiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Mursi'nin, Hüsnü Mübarek gibi 50 yıl boyunca Mısır halkını inleten, eli kanlı bir diktatörden sonra halkın üçte ikisinin çoğunluğu ile seçilmiş demokratik bir lider olduğuna işaret eden Bakan Bağış, “Sayın Mursi, daha göreve geleli kısa bir süre olmasına rağmen Mısır'da çok önemli reformlar yapmaya çalıştı ve o kadar çok sorunun üst üste bindiği bir ülkede, reformun bu kadar zor olduğu bir ülkede bu çabası takdir edilmelidir" diye konuştu.

DÜNYAYA DESTEK ÇAĞRISI

AB Bakanı Egemen Bağış, Türkiye'nin üyesi olmaya çalıştığı AB'nin en önemli değerlerinden birinin de demokrasi ve hukukun üstünlüğü olduğuna dikkati çekerek, açıklamasında şunları kaydetti:
"Sayın Mursi halkının desteği ile seçilmiş demokratik bir lider olarak bütün dünyanın desteğini hak etmektedir. Hepimiz Sayın Mursi'nin, özellikle bu darbe çığırtkanlıklarına karşı dik duruşunu takdirle karşılıyoruz, karşılamalıyız. Darbeleri ülkemizde nasıl tasvip etmiyorsak, dünyanın hiçbir yerinde tasvip etmemeliyiz. Darbenin her türlüsüne her yerde hep beraber karşı çıkmalıyız. Ülkemizin içerisinde de o darbeci zihniyetlerin yavaş yavaş tedavülden kalkmakta olduğu bugünlerde, dünyanın her yerinde demokrasiden, insan haklarından, ifade özgürlüğünden yana bir tavır almak hepimizin ortak görevidir."

MISIR'DAKİ KRİZ İLE İLGİLİ AB TEMASLARI

Bakan Bağış, Mısır'daki krizle ilgili olarak AB yetkilileriyle de temaslarda bulunduklarını belirtti. Bağış şu bilgileri paylaştı:

"Avrupa Birliği yetkilileriyle de temaslarımızda hem genişlemeden sorumlu komisyon üyesi Stefan Füle'nin hem İsveç Dışişleri Bakanı Karl Bildt hem Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı'nı üstlenen Litvanya'nın Dışişleri Bakanı'nın hem Yunanistan'ın daha bir hafta süre öncesine kadar dışişleri bakanı olan, şu anda savunma bakanı olan Sayın Dimitris Avramopulos'un, Avrupa Parlamentosu Başkanı Sayın Martin Schulz'un bu konuda bizimle aynı görüşü paylaştıklarını yaptığım temaslarda ben de gözlemledim. AB'nin de bu konuda açık net mesajları var ve olmaya devam edecek. Ümit ediyoruz ki Mısır'da gerçekten arzu edilmeyen gelişmeler olmaz, ümit ediyoruz ki demokrasi güçlenir ve Mısır'ın içerisinde yaşanan sorunlar da demokratik yolarla çözüme kavuşur."

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Mursi, bütün, dünyanın, desteğini, hak, etmektedir

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.