booked.net
 
 

 

Damat

Aykut Sarsılmaz'ın hasreti annesinin verdiği böbrekle bitiyor

Aykut Sarsılmaz'ın hasreti annesinin verdiği böbrekle bitiyor Bursa'da annesinin böbreği ile sağlığına kavuşan 17 yaşındaki Aykut Sarsılmaz, 13 yıldır hayalini kurduğu denize gireceği günü iple çekiyor.



Bursa'da annesinin böbreği ile sağlığına kavuşan 17 yaşındaki Aykut Sarsılmaz, 13 yıldır hayalini kurduğu denize gireceği günü iple çekiyor.Çanakkale'nin Biga ilçesinde yaşayan Fikri ve Zeynep Sarsılmaz çiftinin 17 yaşındaki oğulları Aykut, annesinin böbreği ile sağlığına kavuştu. 13 yıl önce yakalandığı böbrek yetmezliği yüzünden akranları gibi koşup oynayamayan Aykut, artık istediği gibi hareket edebilecek.Doktorların verdiği ilaçlar ve uyguladığı periton diyalizi ile 13 yıldır hayatını devam ettiren Aykut'a böbreğini veren anne Zeynep Sarsılmaz, "En çok üzüldüğüm şey, arkadaşları ile birlikte koşup oynayamamasıydı. Böbrekleri yüzünden gelişme bozukluğu da yaşıyordu. Bana hep, ‘Anne ben kısıtlıyım' diyordu. Akranları ile okula gidemedi. Kendi yaşından küçük çocuklar ile okula göndermeye başladık. Allah'tan anlayışlı davranıyordu. Bir gün bile ilaçlarını aksatmadı. Sağlığına kavuştuğu için çok mutluyum. Bize her konuda destek veren hastane ekibine binlerce kez teşekkür ederim" diye konuştu.

“13 YILDIR HASRET KALDIĞIM DENİZE GİRMEK İSTİYORUM”
Kendisini hayata bağlayan annesine nasıl teşekkür edeceğini bilemediğini ifade eden Aykut, “Ben de arkadaşlarım gibi dışarı çıkıp oynamak istiyordum, denize girmek istiyordum. Annem üzüldüğümü görse de sağlığım için beni salmıyordu. Hep bana, ‘Oğlum, diyaliz saatini geçirmeyelim. Böbreğine kavuşunca inşallah” diyordu. Allah'ın izni ile 6 ay sonra tamamen sağlığıma kavuşunca arkadaşlarım gibi koşup oynayabileceğim. 13 yıldır karşıdan baktığım denize gireceğim. Babamla beraber Fenerbahçe'nin maçına gideceğiz. Annemin yaptığı krepleri, pastaları da çok özledim. İzin verilirse kola içmeyi de çok özledim” diyerek hastalığında yapamadığı şeylerin hasretini dile getirdi.Böbrek naklinin çok başarılı geçtiğini belirten Uludağ Üniversitesi Çocuk Nefroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Dönmez ise, Aykut'un periton adı verilen karından diyaliz sistemi ile yaşadığını belirterek, “Daha önce kadavradan nakil şansı oldu ama uyum sağlayamadığı için yapılamadı. Annesinin böbreği iyi bir operasyonla nakledildi. İkisinin de sağlık durumu şu anda çok iyi” diye konuştu.

ABDULLAH ÇİBİR

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Aykut, Sarsılmaz'ın, hasreti, annesinin, verdiği, böbrekle, bitiyor

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.