booked.net
 
 

 

Damat

İlkokul mezunu kadın şiir kitabı çıkardı

İlkokul mezunu kadın şiir kitabı çıkardı Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde yaşayan ilkokul mezunu 59 yaşındaki Emine Ekiz, şiir kitabı çıkardı.



İlk kitabı büyük ilgi gören kadın şair, 3 kitap daha yazdığını ancak baskı için destek beklediğini belirtti.Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde yaşarken, 23 yaşında evlenerek yurt dışına giden Emine Ekiz, gurbetin verdiği duygularla şiir yazmaya başladığını söyledi. Önce küçük kağıt parçalarına yazdığını ve birçoğunu attığını anlatan Ekiz, eşinin, ‘'Bunları neden atıyorsun, biriktir, gün gelir kitap haline getiririz'' sözleriyle serüveninin başladığını söyledi. Küçük kağıt parçalarındaki şiirlerini birleştirerek ‘'Sılaya Doğru'' isimli ilk kitabını yayınladıklarını söyleyen Emine Hanım, bu kitabın yok sattığını söyledi.
“İlk kitabımdan sonra şiirlerimi daha büyük bir heyecanla yazdım'' diyen ilkokul mezunu Emine Ekiz, şunları söyledi:
“59 yaşında ilkokul mezunuyum. 23 yaşında evlenerek yurt dışına gittim. Biraz gurbetin verdiği duygulardan olsa gerek, küçük kağıt parçalarına dörtlükler yazıyordum. Ancak utandığımdan olsa gerek, kimseye göstermeden bunları atıyordum. Eşim bir gün fark edip bu küçük dörtlükleri alıp biriktirmeye başlamış. Daha sonra ben öğrenirse ne yaparım diye utanırken, tam tersi o bana ‘bunları atma ilerde kitap haline getiririz' diyerek destek verince, o günden sonra daha rahat yazmaya başladım.
10 yıl boyunca küçük not kağıtlarına yazdığım şiirlerimi toplayarak ‘Sılaya Doğru' isimli ilk kitabımı yayınladık. 2 bin adet basıldı kitap. Ancak ilk olduğu için biraz acemiydik. Daha sonra nasılsa alırız diye, baskıdan birkaç tane örnek aldık. Kitabın hepsi satılınca da bize kalmadı. Şimdi komşular arkadaşlar istiyor.”
İlk kitabından sonra heyecanının artığını ve daha güzel şiirler yazdığını söyleyen Emine Ekiz, şarkı olması için birçok beste yaptığını ancak hiçbir sanatçıya ulaşamadığını söyleyerek, “Birçok şarkı besteledim. Ancak sanatçılara ulaşma şansım olmadığı için onları da değerlendirme fırsatımız olmadı” diye konuştu.
Şu ana kadar 3 hazır şiir kitabı bulunduğunu söyleyen Ekiz, kitapları bastırabilmek için sponsora ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Baskıya hazır halde 3 kitabım olmasına rağmen yayınlayamıyorum. Bunun için desteğe ihtiyacım var. Eğer bir sponsor bulabilirsem, 3 kitabımı da yayınlatmak istiyorum'' dedi.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   İlkokul, mezunu, kadın, şiir, kitabı, çıkardı

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.