booked.net
 
 

 

Damat

Ahmet Davutoğlu, ‘Bu kardeşlik ebediyete kadar sürecek'

Ahmet Davutoğlu, ‘Bu kardeşlik ebediyete kadar sürecek' Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ‘Rabbimize, tarihe ve milletimize and olsun ki bu kardeşlik ebediyete kadar sürecek' dedi.



Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, uluslararası ve ulusal alanda son dönemlerde Başbakan'a, kendisine ve arkadaşlarına yönelik değişik kampanyalar sürdürüldüğünü ifade ederek, “Yürütülen bu kampanyaların esasının hedefi sadece kişiler değildir. Yürütülen kampanyanın esası yürütülen misyondur, bu ülkeye gösterilen hedeftir” dedi.Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bayramlaşma ziyaretleri kapsamında ilk olarak Konya'nın Karapınar ilçesine gitti. Karapınar girişinde Konya milletvekilleri, partililer ve vatandaşlar tarafından karşılanan Bakan Davutoğlu, daha sonra bir düğün salonunda partililerle bir araya geldi. Buradaki programa Bakan Ahmet Davutoğlu, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakcı, Mustafa Alkış, Mustafa Baloğlu, Ayşe Türkmenoğlu, Kerim Özkul, Cem Zorlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, İl Genel Meclis Başkanı Ali Selvi, partililer ve vatandaşlar katıldı. Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, yaptığı açılış konuşmasında, Karapınar Enerji İhtisas Bölgesi projesine katkı sağlayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na teşekkür etti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, “Konya'nın en önemli projesi olan Güneş İhtisas Bölgesi ve Hayvancılık Organize Bölgesi bunun yanında Konya'daki takip ettiğimiz bütün çalışmalarda verdiği destek nedeniyle şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. Kürsüye davet edilen Konya Valisi Muammer Erol da, davetlilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

“BU KARDEŞLİK EBEDİYETE KADAR BU TOPRAKLARDA SÜRECEK”
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu yaptığı konuşmada, “Aslında her bayramda bütün müminler musafaha ederek birbirlerinin gözlerine bakarak, kucaklaşarak birbirleriyle bir taahhütte bulunurlar. Bayramdan bayrama taahhüt esası şudur: Biz ezelden beridir kardeşiz. Biz birbirimizden eminiz, bizden diğerine bir zarar gelmez. Nasıl düğün merasiminde eşler birbirine muhabbetle bakar ve bir taahhütte bulunurlar, aileler dünürler birbirlerine muhabbetle bakar ve bir taahhütte bulunurlar bütün müminlerde bayramlarda göz göze bakarlar gönül gönüle bakarlar ve muhabbette bulunurlar. Ve derler ki, küslüklerimizi unuttuk eğer varsa aramızda kul hakkı bunları unuttuk geri kaldı hepsi ve geleceğe dönük olarak Cenab-ı Hakk iki cihanda da bizi kardeş eylesin kardeşliğimizi bozmasın diye taahhütte bulunur. Nasıl bu topraklarda kadimden ve ezelden beri kardeşlik hüküm sürmüşse rabbimize, tarihe ve milletimize and ve şahit olsun ki ahdediyoruz ki bu kardeşlik ebediyete kadar sürecek, hiç kimse bu kardeşliğe herhangi bir fitne imkanı bulamayacak. Bu kardeşlik ebediyete kadar bu topraklarda sürecek. Bu taahhüt konusunda hiç şüphemiz yoktur. Bu taahhütte hepimiz bu taahhüttü tekrar ederek kardeşliğimizi teyit ediyor muyuz. Bu taahhüt önemlidir. Özellikle önümüzdeki 2014-2015 kritik dönemeçlerde her bayramlaşmada, her sohbete, her halkada, her bir araya gelişimizde tekrar tekrar diyeceğiz ki; bu millet için yola çıkmış olan bizler bu kritik dönemeçlerde safımızı bozmadan herhangi bir şekilde niyetimize olumsuzluk vermek isteyen, niyetimizi bozmak isteyenlere fırsat vermeden bu yola devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Başbakan'ın selamını da Karapınarlılara ileten Bakan Davutoğlu, “Bütün hükümetimizin, partimizin, genel merkezinin ve bütün bu misyonu üstlenmiş herkesin adına da sizlere bu bayramlaşma mesajını iletmek istiyorum. Siz de burada bulunmayanlara iletin. Ve deyin ki bizim siyasi mesajımız da misyon mesajımız da kardeşliktir, kardeşliktir, kardeşliktir. Başka hiçbir şey değildir. Onun için çözüm sürecini işletiyoruz. Onun için bütün dünya sathında ülkemizin tanıtımı için gayret sarfediyoruz. Gece ve gündüz büyük bir çabayla bu aziz milleti insanlık huzurunda hak ettiği yere getirmeye çalışıyoruz. İkinci mesajım da budur. Bu bayramlaşma vesilesiyle sadece Karapınarlılar ve Emirgazililer olarak değil bütün bir millet olarak ayağa kalktığımızın ve hiçbir zaman bir daha bizi kimse bizi bu ayağa kalkmamızdan muhakeme edemeyeceği parlak bir gelecek konusunda taahhütleşmek için buradayız. Nasıl kardeşlik konusunda taahhütleşmişsek, aynı şekilde bu milletin istikbali konusunda da birbirimize taahhütte bulunmamız lazım. Ve dememiz lazım ki, kim ne derse desin son 10 yıldaki kazanımlarımızdan geri adım atmayacağız. Kim ne derse desin bir daha bu topraklarda millet ile devleti karşı karşıya getirerek kendi ikballerini sürdürmek isteyenlere fırsat tanımayacağız. Gayretin belli noktalarına ulaşarak oradan milletin bir kısmını muhtemel risk odağı muhtemel tehdit, kıyafetleri dolayısıyla inançları dolayısıyla tehdit görüp aslında kendi ikballerini sürdürmek isteyenlere bir daha bu topraklarda yer olmayacak. İşte bizim demokrasi anlayışımızın temeli budur” dedi.

“YÜRÜTÜLEN KAMPANYANIN ESASI YÜRÜTÜLEN MİSYONDUR”
Gerek uluslar arası, gerek ulusal alanda son dönemde değişik kampanyalar sürdürülüyor diyen Bakan Davutoğlu, “Yürütülen bu kampanyaların esasının hedefi sadece kişiler değildir. Sayın Başbakanımıza, bendenize, MİT Müsteşarımıza, değişik mevkideki arkadaşlarımıza yönelik yürütülen kampanyanın esası yürütülen misyondur. Bu ülkeye gösterilen hedeftir. Biz bu kampanyalara karşı aslında sadece siyasetimize ve bir anlamda bu siyasetin gereği olarak yürüttüğümüz günlük çabalara değil. Bütün bir millete sahip çıkarak tekrar tekrar vurgulayacağız ve diyeceğiz ki, bu kutlu yürüyüş devam edecektir. Aslında o çevrelerin rahatsız olması bizlerin doğru yolda doğru istikamette gittiğimizin işaretleridir. Son üç dört ay içerisinde sanki 10 yıllık birikimimizi tahrip etmek istercesine bir kampanya yürütüldü. İstediler ki eski Türkiye tekrar geri dönsün. İstedikler ki bu milletle gönül bağı kurmuş olan AK Parti kadrolarıyla bu millet arasına mümkünse bu milletin bazı kesimlerinin arasına duvar örülsün. İstenilsin ki milletin 10 yıl içinde kazandığı kazanımları elde ettiği şevk ve gayret zaaf göstersin. Hiç medet ummasınlar. Bizim şevkimiz ve gayretimizde hiçbir zaaf söz konusu olmaz” diye konuştu.

Konya için en stratejik projelerden biri Karapınar'da diyen Bakan Davutoğlu, “Bu bölgede ülkemizin en stratejik alanlarda bir tanesi askeri bakımdan da ülkemizi güçlü kılacak olan ülkemizin en önemli açığı olan enerji açığımızı kapatacak olan büyük bir projesi olacak. Konya'mızın özellikle geleceğine dönük olarak yürütülen diğer sanayi ve tarım projeleriyle birlikte enerji ihtisas bölgesi tamamlayıcı nitelik kazanacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından Karapınar Belediye Başkanı Mugayıtoğlu, Bakan Davutoğlu'na el dokuma halı hediye etti. Ardından Bakan Davutoğlu, partililerle ve vatandaşlarla bayramlaştı. Buradaki bayramlaşmanın ardından Bakan Davutoğlu, Ereğli ilçesine hareket etti.

AHMET ATAŞ
KONYA

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Ahmet, Davutoğlu, ‘Bu, kardeşlik, ebediyete, kadar, sürecek'

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.