booked.net
 
 

 

Damat

Atatürk'ün bugüne kadar çalışılmayan bir fotoğrafı resmedildi

Atatürk'ün bugüne kadar çalışılmayan bir fotoğrafı resmedildi Mazlum Yılmaz, Mustafa Kemal Atatürk'ün Sofya'da Milletler Balosu'nda çekilen bir fotoğrafının ilk defa kendisi tarafından çalışıldığını söyledi.



Gaziantep'te ortaokul yıllarından beri resim yapan Mazlum Yılmaz, yaklaşık 30 senedir değişik stillerde resimler yapıyor. Henüz yapım aşamasında olan bir müze içerisinde dekoratif resim çalışmaları yapan Mazlum Yılmaz, 36 Osmanlı padişahı, dünya liderleri ve Türk Cumhurbaşkanlarının yağlı boya çalışılmış portrelerini 5 ay gibi kısa bir sürede bitirdiğini kaydetti.Yılmaz'ın yaptığı resimler arasında Franco Napolyon'dan, Stalin'e, Adolf Hitler'den, Kaddafi'ye, Süleyman Demirel'den, Bülent Ecevit'e kadar farklı ideolojilere sahip liderlerin portre resimleri duvarda yan yana duruyor.Ortaokul yıllarında hocalarının destekleri ve yardımı ile resme olan yeteneğini keşfettiğini söyleyen Yılmaz, “Ben Gaziantep'te çalışan bir ressamım. Yaklaşık 30 senedir bu mesleğin içerisindeyim. Ortaokul yıllarımdan beri resim yapıyorum. Resim yapmayı çok seviyorum. Ortaokul yıllarımda resim çalışırken, hocalarımın desteği ile resme başladım. Beni yönlendirdiler. O yıllardan beri resim yapmaya devam ediyorum” dedi.Mustafa Kemal Atatürk'ün Sofya'da Milletler Balosu'nda çekilen bir fotoğrafını ilk defa resmeden, ressam olduğunu aktaran Yılmaz, “Bu resim Atatürk'ün Sofya'da milletler Balosu'nda çekilmiş bir resmi. İnternette bulduğumuz bu fotoğrafı yağlı boya olarak resme döktük. Bu resim ilk defa çalışılmış bir resim. Yaparken biraz zorlandım. Detayları biraz fazla olan bir resim. Kendime güveniyorum. Üzerinde çalıştım ve yaptım. Başka ressamlarında bu tür çalışmalar yapmasını isterim” diye konuştu.Yaptığı diğer resimler hakkında da bilgiler veren Yılmaz, “Burada portre çalıştım genelde. Devlet adamları ve padişahların portrelerini çalıştım. 36 Osmanlı padişahının resmini yaptım. Cumhurbaşkanlarının portrelerini, Türk Cumhurbaşkanları ve dünya liderlerinin resmini yaptım. Yaklaşık 5 ve ya 6 ay gibi bir zamanımı aldı bu kadar resmi yapmak.

Bu çalışmaların dışında özgün çalışmalarda yapıyorum. Dekoratif çalışmalar yapıyorum. Kişilerin portrelerini, kara kalem, yağlı boya çalışmalar yapıyorum” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, ressamlığı meslek olarak yaptığını ve ailesinin geçimini yaptığı dekoratif resim çalışmaları ile sağladığını da sözlerine ekledi.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Atatürk'ün, bugüne, kadar, çalışılmayan, bir, fotoğrafı, resmedildi

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.