booked.net
 
 

 

Damat

Bu da organik ayakkabı çekeceği

Bu da organik ayakkabı çekeceği Bitlis'in Ahlat ilçesindeki baston ustaları, dünya'da ilk olan organik ayakkabı çekeceğini ürettiler.



Uzun yılladır Ahlat'ta baston ustalığı yapan Refa Gökbulak, daha öncesinde manda, koç ve sığır boynuzlarından tamamen organik kemik tarak üretmişti. Sağlık açısından oldukça faydalı olan kemik tarağın ardından kolları sıvayan Gökbulak bu kez de dünyada ilk olan ve tamamen manda, koç ve sığır boynuzlarından organik ayakkabı çekeceği üretti. Üretilen çekecekler kemik olması nedeniyle mikropları barındırmıyor, aksine ayaklardaki mikropları öldürüyor. Ahlat ilçesinde ürettiği ilk organik ayakkabı çekeceklerini İstanbul Eyüp Feshane'de düzenlenen “Bitlis tanıtım günleri” fuarında açtığı stantta İstabullulara tanıttı. Yapımı oldukça meşekatli olan organik çekeceklerin fiyatı ise boyutuna göre 50 ila 100 lira arasında değişiyor.
“DÜNYA'DA İLK”
Tamamen kemikten ve organik olarak dünya da ilk defa kendilerinin ayakkabı çekeceği ürettiklerini belirten Ahlatlı Baston Ustası Refa Gökbulak, bu çekeceklerin plastik çekeceklerin aksine ayaklarda ki hiçbir mikrobu barındırmadığını tam tersine ayakkabıların içinde oluşan mikropları öldürme özelliğine sahip olduğunu söyledi.Tamamen organik olması nedeniyle oldukça önemli bir ürün olduğunu anlatan Gökbulak, “Manda, koç ve sığır boynuzundan üretmiş olduğumuz bu ayakkabı çekecekleri tamamen organiktir. Bu nedenle boynuzları 2 yıl boyunca kurumaya bırakıyor ondan sonra işliyoruz. Yapımı bir hayli meşakatli yollardan geçiyor. Ortalama bir adet çekeceğin yapımı kurutma ve cilalama sürelerini göz önüne aldığımızda 5 gün falan sürüyor” dedi.
“BİRÇOK FAYDALARI BULUNUYOR”
Organik çekeceklerin boynuz kemiklerden üretilmesi hasebiyle vücuttaki elektriği alma özelliğine sahip olduğunu kaydeden Refa Gökbulak, “Kemiklerden üretilen bu ürünler vücuttaki kan dolaşımını hızlandırıyor. Elektriği alıyor. Mikropları öldürüyor. Bunun gibi daha birçok bilimsel olarak kanıtlanmış faydası bulunuyor” diye konuştu.
“ORGANİK ÇEKECEK İSTANBUL'DA OLDUKÇA İLGİ GÖRÜYOR”
Tanıtım günleri kapsamında ilk defa ürettikleri organik çekeceklerin açmış oldukları stantta sergilediklerini ifade eden Refa Gökbulak, organik ürünlerin İstanbulular tarafından oldukça ilgi gördüğünü belirtti.Tanıtım günleri boyunca organik ürünlerle ilin tanıtımına katkı sağlamak için fuarda ürünleri sergilemeye devam edeceklerini kaydeden Gökbulak, İstanbuluların organik ürünleri ayrı bir ilgisinin olduğunu sözlerine ekledi.Yapımı oldukça meşekatli olan organik çekeceklerin fiyatı ise boyutuna göre 50 ila 100 lira arasında değişiyor.

HAKAN OKAY
BİTLİS

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Bu, da, organik, ayakkabı, çekeceği

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.