booked.net
 
 

 

Damat

Erdoğan, 'Uygun buluyorsanız size hayırlı olsun'

Erdoğan, 'Uygun buluyorsanız size hayırlı olsun' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalmasına ilişkin tartışmalara son noktayı koydu.



Erdoğan, “Muhafazakar ve demokrat bir iktidar olarak da ne gibi bir düzenleme yapılabilir, bunun psikolojik, sosyolojik neticeleri nedir ne değildir bu çalışmaları yapıp, bu şikayetleri değerlendireceğiz” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, beraberindeki bakan, milletvekilleri, iş adamları ve gazetecilerden oluşan bir heyetle Finlandiya'nın başkenti Helsinki'ye gitti. Finlandiya, İsveç ve Polonya'yı kapsayan ziyaretlerinin ilk durağı olan Helsinki'ye hareket eden Başbakan Erdoğan, hareketinden önce Ankara Esenboğa Havaalanı'nda basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, “Bugün AK Parti Grup Toplantısı'ndaki konuşmanızda öğrenci evleriyle ilgili iddialara değindiniz. ‘Adımlar atılacak' dediniz. Kafalarda bazı soru işaretleri oluştu. Kız ve erkek öğrencilerin birlikte tuttukları özel evlerle mi ilgili atılacak o adımlar. Yoksa yurt gibi faaliyet gösteren ama yasal statüsü yurt olmayan binalarla mı ilgili?” diye sorması üzerine, “İki sorunuza da iki ayrı cevap vereyim. Bir; bir defa kız-erkek artık karışık yurt dönemini biz kapattık. Şuana kadar yüzde 75 düzenlemeye Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndaki çalışmalarımızda yapmış vaziyetteyiz. Dolayısıyla kızlarla-erkeklerin aynı kampüsü paylaştıkları yurtlar, aynı yerlerde kalmalarına fırsat verecek yurtlar bundan böyle olmayacak. Ev olayına gelince bu birçok şikayetlerin olduğu, aynı daireyi kız-erkek paylaşımı noktasında ciddi şikayetler var. Bu konuyu ben sizlerin takdirine bırakıyorum ve muhafazakar ve demokrat bir iktidar olarak da ne gibi bir düzenleme yapılabilir bunun psikolojik, sosyolojik neticeleri nedir ne değildir, bu çalışmaları yapıp, bu şikayetleri değerlendireceğiz” dedi.

“BUNUN BEDELİ YARIN ÇOK FARKLI BİR ŞEKİLDE BİZİM KARŞIMIZA GELEBİLİR”

Başka bir gazetecinin “Valiliklerin ne gibi bir yetkisi var bu evler için?” diye sorması üzerine ise Başbakan Erdoğan, “Bu düzenlemeden sonra gerekli yetkiyi alırlar” diye konuştu. Erdoğan, aynı gazetecinin “Bunlar özel ve müstakil. Kişilerin özel evleri. Nasıl bir yetkiyle?” diye sorması üzerine de, “Kişilerin müstakil, özel evlerinde bir farklı bir farklı genç, ikisinin aynı evde kalması ne denli acaba uygun olabilir. Siz kızınıza, oğlunuza böyle bir şeyi hoşgörüyle karşılayabiliyor musunuz? Yok yarın anne olduğunuz zaman veya annesiniz bilemiyorum, yani kızınıza, çocuğunuza böyle bir şeyi eğer siz uygun buluyorsanız sizin için hayırlı olsun. Ama eğer bir yasal düzenleme yapılması gerekiyorsa biz bu konuyla ilgili yasal düzenlemeyi de yaparız. Şuanda valiliklerin bu konuda inisiyatifleri varsa bu inisiyatifleri kullanması gerekir. Çünkü bunun bedeli yarın çok farklı bir şekilde bizim karşımıza gelebilir” diye konuştu.

“FENERBAHÇE CAMİASI GÖRECEKTİR”

Fenerbahçe Spor Kulübü'ne yeniden başkan seçilen Aziz Yıldırım'ın vaatlerinin hatırlatılması üzerine ise Başbakan Erdoğan, “Kulüplerle ilgili herhangi bir söylemde bulunmam söz konusu değil. Fenerbahçe camiası takdirini bu istikamette kullanmıştır. Bana düşen sadece hayırlı olsun demektir. Tabii söylenenlerin, vaatlerin ne denli temenni olup olmadığını herhalde ‘Şu 1.5 yıllık sürem var' diyor, 1.5 yıllık süre içerisinde Fenerbahçe camiası görecektir” dedi.

AB sürecinin sorulması üzerine ise Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Doğrusu bekliyoruz. Hatta hatta açılıp kapanmayan fasıllarla ilgili girişimlerimiz var. Temenni ederiz ki açılıp da kapanmayan fasıllarda bu vesileyle bir an önce kapanma sürecine girer” diye konuştu.

“KABİNEDE REVİZYON HER ZAMAN HER AN OLABİLİR”

Kabinede yeni revizyon olup olmayacağı yönündeki bir soruya da Başbakan Erdoğan, “Revizyon için bu seçimlerle alakası yok. Bu yerel seçimdir. Kabinede revizyon her zaman her an olabilir. Ama şuanda böyle bir revizyon olur mu olmaz mı böyle bir düşüncem söz konusu değil. Ama adaylıklar netleştikten sonra bazı yerlerde eğer bakan arkadaşlarımızdan aday olması gerekenler olursa şimdi neticeleri göreceğiz. Buna göre adım atacağız. Eğer olması gerektiği takdirde bakan arkadaşlarımız da verilen görev ne ise o göreve gitmek durumundadır. O zaman o arkadaşlarımızın yerine bir değişiklik yapmamız gerekir” cevabını verdi.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Erdoğan, Uygun, buluyorsanız, size, hayırlı, olsun

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.