booked.net
 
 

 

Damat

 TBMM'ni istiskal etmek.. - 30/05/2017





Gonca Kara
E-Posta
Genelkurmay Başkanı, aylardır kendisinden talep edilen "tanık" beyanlarını, Araştırma Komisyonu Raporu açıklandıktan sonra, yazılı olarak ve kurye aracılığı ile bildirdi.
Komisyon araştırmalarında, "tanık" olarak geçmesine rağmen, Genel kurmay Başkanı, karargâhta derdest edildiği için mağdur tanık ve hatta olayların kronolojisinin ortaya koyduğu olağan gelişme bakımından, şüpheli, mağdur tanık konumunda..
Komisyon Başkanı,, Mit tarafından, Genelkurmay'a, zaman, zaman , darbeye teşebbüs ihtimalinin not edildiği, bulgusunu açıkladı.
Genelkurmay'ın, istihbarat notlarına rağmen, kurum içi yeterli önlemleri almakta zaaf gösterdiği anlaşılıyor.
Kamu idaresinin güvenirliği ve işleyişi bakımından, görevin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle kişilerin mağduriyeti ve kamunun zarara uğraması halinde, görevi kötüye kullanma suçunun unsurlarının oluşması tehlikesi ortaya çıkıyor.
Sonuç itibariyle, ağır bir can kaybı, yaralanmalar ve kamu zararı söz konusudur.
Aynı zamanda halk indinde, en güvenilir kurum olan TSK'nin bu kadar zilletli bir fotoğrafa girmesi, milletin milli ve manevi müktesebatında ağır bir hasara sebep olmuştur.
Bütün bunların üzerine, , rapor açıklandıktan sonra ifade göndermek, milletin meclisini istiskal etmektir.
Takdir muhalefet partilerinindir ama,
Bu şekilde teşekkül ettirilmiş bir rapora , şerh yazmak, ; münderecatına katkıdan ziyade , meşruiyet kazandırır ki, meclisin istiskaline dolaylı iştirak anlamına gelebilir.



Gonca Kara


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.