booked.net
 
 

 

Damat

 Mescid-i Aksa, Hac farizası ve Katar - 02/08/2017





Nedim Cansız
E-Posta
İslam İşbirliği teşkilatı Dışişleri Bakanları Olağanüstü İcra Komitesi İstanbul'da toplandı. Gündem; Kudüs, Mescid-i Aksa ile ilgili İsrail'in tutumu hakkında ortak karar belirlemek.

İsrail güçlü bir şekilde kınanıyor... İbadet etme özgürlüğünün kısıtlanmasının kabul edilemez olduğuna vurgu yapılıyor.
Sonuç olarak, Filistin ve müslüman aleminin konuya ilgi duyan kesiminin, hassasiyetini nazara almış görünmekten başka bir sonuç üretmiyor.

Kudüs ve Mescid-i Aksa islam aleminin ilk kıblesi olarak kabul ediliyor. Hz. Peygamber, Medine'deki kendi mescidi yanında Mekke'deki Mescid-i Haram ve Kudüs'teki Mescid-i Aksa'yı ziyaretgah olarak belirlemiş.

İslam aleminin, İsrail'in müdahaleleri hakkında duyarlılık göstermesi, neredeyse imanın gereği sayılıyor
Mescid-i Aksa konusunda, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın verdiği tepki yanında, Suudilerin, kutsal topraklarda, Hac ziyaretlerindeki layüsel tavrına, sadece Katar dikkat çekti (Kontenjanlar ve benzeri kısıtlamalar).

Körfez şürekası tarafından ambargo uygulanan Katar, Hac idaresinin, Suudi Arabistan tarafından siyallaştırıldığına dikkat çekiyor...

Katar'ın bu hamlesine, Suudi tarafı, "savaş nedeni" sayarız tehdidi ile cevap verdi. Katar, ambargo kararını ciddiye almadığını ve dayatmalar üzerinden pazarlık yapmayacağını açıklamış bulunuyor.
Katar bu talebinde haklı, İslam alemi, Kudüse gösterdiği hassasiyeti, Hz. Peygamberin topraklarına da göstermesi ve Hac farizasını, Suudların münhasır takdirinden çıkartacak, tedbirleri gündeme getirmenin zamanı geldi gibi...


Nedim Cansız


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.