booked.net
 
 

 

Damat

 Hayırdır İnşallah..!! Yine mi mağduruz? - 04/01/2018





Adaletli Yargıç
E-Posta
Sayın Cumhurbaşkanının resminin de olduğu Billboard'larda, "boyun eğdiremeyeceksiniz, diz çöktüremeyeceksiniz.." gibi sözcükler var.
Açık bir mesaj gibi gözükse de öznesi belli olmadığı için, daha ziyade, son zamanların moda deyimi ile subliminal, bilinç altı kurgu gibi gözüküyor. Son zamanlarda, KHK de görüldüğü şekliyle de Türkçe bozuklukları halka verilecek mesajlara bile girmiş.
Sayın Cumhurbaşkanını kim diz çöktürmeye veya boyun eğdirmeye çalışabilir?, bu cüreti nereden alır?, ilanlarda bu konuda bir bilgi yok, muhatap kim? o da belirsiz, dahilden mi?, hariçten mi? anlaşılamıyor.
Bu niyette münafıklar varsa şayet, "onları engelliyecek olanlar" da belirsiz, devletin resmi görevlileri mi, yoksa, sivil organizasyonlar mı?
Resmi kurumların ve görevlilerin, Sayın Cumhurbaşkanını koruma kollama görevleri zaten var, Devletin ayrıca, ilan vermesine gerek yok.
Herhangi bir kamusal erk Cumhurbaşkanımızı koruyacağız diye ilan verirse, "aklından şüphe edilir".
Eğer, bir kısım siviller tarafından bu görev üstlenilmişse, kim onlara bu hakkı veriyor?, Cumhurbaşkanını korumak herkesin görevi, bu ilanı verenlerin ayrıcalığı nereden kaynaklanıyor. Ayrıca böyle bir Bilboard dan Sayın Cumhurbaşkanının da bilgisi olmayabilir. Gördüğü zaman da küplere binebilir. Çünkü kral dan çok kralcılık bazen işleri bozar.
Bu gizemli bildirilerin hangi amaca hizmet ettiğini sorgulamak ve kamuoyunu aydınlatmak gerekiyor.
Eğer bir tehlike varsa, herkesin bilmesi gerekir.
Özne olmadığı için halkımız Sayın Cumhurbaşkanımıza kimlerin boyun eğdirmek istediğini ve diz çöktürmek istediğini karıştırabilir. Belkide böyle bir karışıklıkla, özne, halkımızın hayal gücüne bırakılmış olabilir.
Sayın Cumhurbaşkanı, son Anayasa değişikliklerine göre, "tek kişilik yürütme" erkini temsil ediyor.
Korunması meselesi, kerameti kendilerinden menkullere bırakılmayacak kadar ciddi bir iştir.

Not: Dün akşam görünen bu Bilboard lar her ne hikmetse artık en azından Üsküdar da görebildiğim yerlerde yok. Bilginize.


Adaletli Yargıç


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.