booked.net
 
 

 

Damat

 Mağdur Edebiyatı - 09/01/2018





Muammer Taşçı
E-Posta
Olağanüstü hal uzatılıyor.. İlk ilan sürecinde, kamuoyunu ve muhalefeti kandırmak için olsa gerek, kısa süreli ve geçici tedbirlere münhasır olduğu ileri sürülmüştü, ama, kararname konforuna alışan iktidar, olağanüstü hal rejimini kalıcı hale getirdi, hayati önemde seçimlerin yapılacağı önümüzdeki dönemde de, olağanüstü hal rejimi içinde, "demokrasi komedisi" oynamaya, devam edileceği kesinleşmiş gibi..
Olağanüstü hal içinde, çıkarılan kararnamelerin, içerdikleri konularının çoğunun "olağanüstü hal" ilan şartları ile ilgisi yok, neredeyse, "menemen tarifi" de kararname ile düzenlenecek..
Anayasa gereği, kararnamelerin; otuz günün sonunda " komisyonlardan geçirilerek,genel kurula getirilmesi zorunluluğu""na da riayet edilmiyor....
İktidar Partisi ve hükümet sözcüleri, sabah akşam, "kahpe fetö"," gibi, -artık tedavülden kalkması gereken- çakma bir "öcü" ile, kamuoyunu ve muhalefeti, efsunlamaya devam ediyorlar..
Millet ve muhalefet, iktidara "ne istedilerse verdi", bu nedenle, işin gereğini yapmak sorumluluğundan kaçamazlar, .."Demokrasiyi süs bitkisi gibi seraya hapsetmek"ile demokrat olunmaz, bal, bal demekle ağız tatlanmaz, .Bu kadar yetki ve imkandan sonra,hala mazeret beyan etmek , işin üsinden gelememek anlamını taşır..,
İç düşmanlar, dış düşmanlar, "Türkiye üzerine oyunlar" edebiyatı da kabak tadı verdi, Türkiye gibi ülkeler, bütün tarihleri boyunca bu gibi risklere muhataptırlar ve işin tabiatında bu vardır..
Türkiye'de iktidar olmak, çöl sukunetinde deve üzerinde aheste gezmeye benzemez, gemsiz eğersiz üzengisiz, özgür ve çılgın cesaretli bir atın üzerinde kalabilme hüneri ister..
Duvarlara, Cumhurbaşkanının resmini basıp yanına da "diz çöktüremezler, boyun eğdiremezler" yazmak, yakışıksızdır, yazanlar farkında olmayabilir, ama Türkiye cumhurbaşkanına diz çöktürecek bir güç yoktur, bühtandır, kendini, ceddini , ahfadını, bu devletin kudretini bilmemektir..
Mecliste temsil hakkı kazanmış bir parti eş genel başkanları hapiste, vekiller adliye kapısında, her gün biri hüküm giyiyor, bir diğer muhalefet partisi, seçimlerde alacağı oyları peşinen , iktidar partisine temlik etmiş, ana muhalefet partisi, belediyeler üzerinden kuşatma altında, olağanüstü hal ve kararnameleri -belirsiz süreli olarak- tedavülde..
Milletin azim ve kararlılığı ile demokrasinin yeniden inşaası zorunluluğu vardır..










Muammer Taşçı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.