booked.net
 
 

 

Damat

 İttifakın ismi tamam da, sembolü....... - 27/02/2018





Cumhur Yıldızoğlu
E-Posta
Seçim ittifakına ad kondu, "cumhur ittifakı". Oy pusulalarında Cumhur İttifakı altında , şimdilik akp ve mhp konuşlanmış vaziyette, Bbp, mutlaka olmak istiyor, Mhp, itiraz ediyor.
Mhp genel başkanı, iktidar dümeninin kenarından tutmuş olmanın coşkusuyla konuşuyor, "biz cumhur ittifakı yaptık, siz de cümbüş ittifakı yapın "makarası yapıyor.
Kendilerine cumhuru layık görenler, rakiplerine cümbüş başlığını layık görüyorlar.
Hem parlamento temsilinde sonuncu olup hem de iktidar konforunda ahkâm kesmek, ne yazık ki, milliyetçi mefkurenin tabiatına uymuyor.. Koskoca, milliyetçi damarı, düne karşı ağıza alınmayacak ithamlar yaptığı iktidarın dümen suyunda tutmak, hangi milliyetçilik anlayışına uyuyor.
Cumhur ittifakı ismine kimsenin itirazı olamaz, ama madem, bu tarafa cümbüş ittifakı adı öneriliyor, o zaman, ittifaka bir amblem teklif etmek zorunluk haline geliyor..
iktidarın zirvesi, geçenlerde, cumhuriyete karşı söylemleri ile öne çıkan bir tarihçiyi , hastahanede ziyaret etti, tarih tezlerinden etkilendikleri biliniyor.
Cumhuriyet ve kurucu ideallerine en ağır hakaretlerde bulunan bu muhteremin, mümeyyiz vasfı, sürekli olarak kafasına taktığı fes.
Cumhur kavramı ile hafif tertip ihtilaflı da olsa, tarafların hassasiyeti de nazara alınırsa, amblem olarak, "ay yıldızlı fes" ittifaka renk katar...


Cumhur Yıldızoğlu


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.