booked.net
 
 

 

Damat

 Mükerrer oy kullanmak serbest, tweet atmak suç..!!! - 22/06/2018





Ruhsar Doğrucu
E-Posta
Yurt dışında yaşayan bir vatandaş, hem yurt dışında hem de gümrükte oy kullandığı görüntülerini sosyal medyada paylaşmış.
Kendinle iftihar ettiği anlaşılıyor, ama, yaptığı bu tuhaflıkla Seçim Kanunu'nun ve Ceza Kanunu'nun ilgili maddelerini -sosyal medyayı da kullanıp, suç fiilini alenen teşhir ederek -, ihlal etmiş vaziyette.
Bu nedenle sorguya alınmış, fakat, "yurt dışında sadece fotoğraf çektirdim" savunması ile serbest bırakılmış.. !!
YSK suç duyurusu ile görevini yapmış ve sosyal medya paylaşımlarının, 298 sayılı seçimlerin temel hükümleri hakkındaki yasaya aykırı bir fiil teşkil ettiği ihbarında bulunmuş..
YSK, anayasal olarak ( m.79.) seçimlerin başlangıcından sonuçlanmasına kadar, dürüstlüğü, yönetimi ve güven içinde yapılmasından anayasal olarak sorumlu en yüksek yargı organı, kararları kesin hüküm mahiyetinde..
Paylaşımda bulunan kişinin eyleminin, seçimlerin güvenliği bakımından suç potansiyeli taşıdığı kanaati ile davranmış..
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının " serbest bırakılma kararı" ile ilgili açıklaması; hem hukuka hem de kanuni lazımelere aykırı ve de hayatın olağan akışına uygun olmayan bir savunmaya itibar ettiği için, eksik incelemeye dayanıyor..
Dünyanın hiçbir yerinde oy sandığı önünde hatıra fotoğrafı çektirilemez, selfi de yapılamaz. Seçim işi ciddi iştir, sandık mahalli, Kuşdili Çayırı değildir. Eğer hatıra fotoğrafına izin verilmiş ise, sandık kurulu hakkında topyekün takibat zorunluluğu vardır.
YSK, Savcılık kararına karşı gereken hukuki müdahalede bulunma sorumluluğundadır.
Suç fiili algısını görüntüleyip, suça teşvik edercesine, göğsünü gere gere alenileştirenler elini kolunu sallayarak gezecek, iki satır tweet paylaşanlar, tutuklanacak....
Hangi hukuk düzeni bu?.......





Ruhsar Doğrucu


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.