booked.net
 
 

 

Damat

 Yargı'ya uluslararası müdahale..!! - 08/08/2018





Melike Görgülü
E-Posta
Abd'li Pastör'ün yargılama sürecii gereksiz yere karmaşık hale getirildi.. İktidar, abd'de mukim, darbe kalkışması ile suçlanan-korunup ,kollanan- emekli vaizin , iadesi konusundaki talepleri yerine getirilmeyince, Pastör üzerinden- bir baskı uygulanıyor-- görüntüsü verdi.. Beyaz sarayın ısrarlı taleplerini ciddiye almadı..
Diplomatik ataklarda sürekli bir yüksekten uçma hali var, ,,Yetkililer "bize kimse ayar veremez" modunda el yükseltiyorlar karşı taraf oyunu görünce de pas geçiyorlar..
Pokerde, oyunu yanlış zamanda ve yetrersiz kağıtla yükseltirseniz, masaya sürdüğünüzü kaybedersiniz..
Bir hafta içinde , tutuklu yargılama doğrultusunda oy birliği kararından rücu edilip, ev hapsine çıkarılan Pastör'ün durumunda; benzerlik varsa da , bir el değil , nerdeyse bütün oyun kaybedilmiş gibi zarar vermeye devam ediyor....
Abd'nin tutumu Devletler Hukuku bir yana asgari nezaket bakımından da yakışıksız, iktidar üzerinden Türk Yargısı üzerine -uluslararası müeyyidler seferber ederek baskı kurmak -kabul edilebilir bir durum değil..
Dışişleri Bakanları Singapurda görüştü, bir sonuç çıkmadı, bu sefer de teknokrat seviyesinde düşük profilli bir heyet abd'ne gönderildi, çözüm için temaslarda bulunacaklar.., yeni bir yargı kararı verilinceye kadar durumu idare edecekler gibi..
Anlaşılan, Pastör , gazeteci Deniz Yücel gibi, yurtdışına gönderilmeden süreç tamamlanmayacak.. gazeteci Yücel de tutuklu yargılandığı Silivreden serbest bırakılıp, doğrudan hava alanına giderek, kendisini bekleyen uçakla , Almanyaya dönmüştü..
Verdiği ilk beyanatta , neden serbest bırakıldığını bilmediğini söylemiş ve kendisini "terör örgütü propagansası yapmak," ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik"etmekle itham eden iddianameye ulaşamadığı beyanında bulunmuştu..
Eğer, Brunson nam Kilise babası da, ihtiyaca binaen serbest bırakılıp yurt dışına çıkarsa, kısa süre içinde, iki büyük devlet Türk Yargısının işleyişine açıktan müdahale etmiş ve netice almış olacak..
Yargı bir Devletin münhasır egemenlik alanıdır.., kendini güçlü gören her devlet -yargılama faaliyeti - üzerinden racon kesmeye kalkarsa, -ekonomik maliyet bir yana -itibar kaybının zararlarının telafisi mümkün olmaz..






Melike Görgülü


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.