booked.net
 
 

 

Damat

 Konsoloslukta "adam kaybetme"..!! - 10/10/2018





Alican Bilgili
E-Posta
2 Ekim Salı gününden bu yana, İstanbul Suudi Konsolosluğunda kaybolan bir gazetecinin izi sürülüyor..
Suudların bayraklarında beyaz bir kılıç var....
Suudlara göre bayraklarındaki kılıc adaleti sembolize ediyor,, ama bu bildiğimiz adalet kavramından ziyade, ilk Suudi Kralı Abdülaziz İbn Suud'u temsil eden ve kral'ın şahsına münhasır bir adalet, uluslararası hukukta tanımlanan bir adalet veya ilahi adalet değil, bütün kabile /aşiret düzenlerinde olduğu gibi kişiselleştirilmiş bir adalet anlayışı, kılıç hep Krala veya muktedire göre "adalet" yontuyor, bu nedenle suudi krallığının uluslararası sistemde, kişi hak ve özgürlükleri bakımından notu düşük....
Ayrıca ,kılıç merakları biliniyor, kelle kesme konusunda da hatırı sayılır bir sicilleri var....
Yıllara sari, insan hakları guruplarınının istatistiklerine göre, idam cezası infaz sayılarında yüksek oranlı artışlar var, zaman içinde , idam cezasının dünyada uygulamasındaki azalmalara rağmen, hız kesmiyorlar.. kafasına siyah bir torba geçirilen mahkum kılçla infaz ediliyor..
Kutsal topraklar üzerindeki saltanatlarını kötüye kullanıp , hac ibadetini , ticari ağırlıklı keyfi düzenlemeler ile adeta ifsad ediyorlar..
Dünya beşten büyük çıkışı ile, BM Güvenlik Konseyinin üye ülkeler üzerindeki vesayetine haklı olarak itiraz eden iktidar, dünya müslümanlarının, - Ümmet-i Muhammedi-'nin, kutsal ibadetlerinin , Suudların takdirinde olması meselesini de gündeme almak zorundadır....
Farz-ayn olan ( şahsen eda edilmesi farz ) Hac ziyareti, islam Ümmeti'nin ortak bir organizasyonunun gözetiminde yapılsa, daha doğru olmaz mı,Hac farizasını, Suudların," kontenjan takdirlerine "bırakmak ne kadar doğru,..
Suudlar bu defa Türkiye'nin egemenlik haklarını kesin olarak ve fütursuzca ihlal ettiler.. TC Devletinin dokunulmazlık sağladığı, Konsolosluk alanında bir insanın ( suud , abd'li fark etmez..) -rejimin hedefinde olduğu için -"ölüm tehlikesi" altında gaybubetine yol açtılar ve bu kaybın , ceza hukuku ve uluslararası hukuk bakımndan sorumluluğunu taşıyorlar..
Rejim muhalifi gazetecinin Konsolosluk binasına girişinin kayıtları var , çıkışının yok... kayıt yapılamadığı, güvenlik kamerasınınnın arızalı olduğu yalanına sığınımaya çalışıyorlar..
Konsolosluk İlişkileri Hakkında Viyana Sözleşmesi m.41, --Konsolosluk memurlarının tutuklanmalarının veya gözaltına alınmalarının ağır bir suç halinde -- mümkün olduğu hususunu düzenliyor....
Aynı anlaşmanın , 55. maddesi 2. fıkrası gereği ;
Konsolosluk binaları , konsolosluk görevlerinin yerine getirilmesiyle kabili telif olmayacak şekilde kullanılamaz..
2 Ekim'den bu yana, olayın , hayatın olağan akışına göre geçirdiği safhalar ve eldeki bulguların CK bakımından delil mahiyeti,; kuvvetli olmanın ötesinde "kesin" bir suç şüphesinin varlığını ortaya koymaktadır..
Kanunları uygulamak, egemenlik hakkı ile ilgilidir ve bu küstahlığın hesabı sorulmalıdır..


Alican Bilgili


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.