booked.net
 
 

 

Damat

 "Soğan lobisi"..!! - 22/11/2018





Banu Balbay
E-Posta
Cumhurbaşkanı, soğan fiyatlarını yüksek buldu ve stokçuları uyardı..
Semt pazarlarında , fiyatı yükselen meyve, sebze için, " fiyatı gelin oldu" anonsu yapılıyor..
Soğanın yaz başından bu yana , fiyatı yükseliyor, ticaret borsaları kayıtlarına göre, bu sene rekolte hem tarımsal/ mevsimsel etkilerle hem de hastalık nedeniyle düşük, fiyat ,sadece bugün değil, önceki sezonda da , 5 tl'yi gördü..
Hazine Bakanı da, soğan fiyatlarından stokçuları sorumlu tuttu, soğan bir anda kritik emtia oldu, ekmek fiyatlarında da , 25 kuruşluk zamma müdahale edildi, seçimlere halkın ekmeğine zam yapan bir iktidar olarak girmek istenmemesi anlaşılır bir durum, ama soğana "stratejik ürün" muamelesi yapılmasında mübalağa var gibi..
Cumhurbaşkanı, muhtarlara külliyede verdiği yemekte," kimse benim vatandaşıma pahalı gıda yediremez" dedi, enflasyon almış başını gitmiş, millet , pazar yerlerinde nerdeyse ,tane ile alışveriş yapıyor,, et zaten uzun zamandır gramla tartılıyor.., sanki bütün fiyatlar ehven de soğan fiyatı dert ediliyor..
..dışardan bakan da bir "soğan lobisi" var, ., hükümetin ekonomik politikalarını zorluyor zannedecek..
Gariban soğan üreticisine, velev ki," ( stok da değil depolama olduğunu söylüyorlar), üç beş kuruş kazannmak için" stoklama" yapmış olsun, "faiz lobisi" muamelesi yapmak, biraz tuhaf olmuyor mu....
Sayın Cumhurbaşkanının deyişi ile, kimse kusura bakmasın, "soğan lobisi"'ne ancak, Külliyede lezzetli yemekler yiyen "muhtar lobisi" inanır...


Banu Balbay


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.