booked.net
 
 

 

Damat

 Gurup toplantıları ve TBMM'nin saygınlığı.. - 27/11/2018





Gülay Hancı
E-Posta
Gurup toplantıları meclis çatısı altında yapılıyorlar, yasama faaliyeti kapsamında olmamakla beraber, parlamento etiği gereği meclis adabına uygun davranma zorunluluğu var..... Ancak, bugünkü uygulamada, gurup toplantıları , partilerin gövde gösterisi yaptıkları "yerler" olarak kullanılıyor.. Salı günleri iktidarı, muhalefeti, gurup toplantılarında, siyaseten rakip olarak gördüklerine saydırıyorlar, karşılarındaki tbmm üyesi olamayan misafir ststüsündeki hazırun da tezahüratta bulunuyor..
Cumhurbaşkanı da olan Akp Genel Başkanı, milletvekili sıfatı olmamasına rağmen, Akp gurup başkanı olarak, gurup toplantılarına katılıyor ve muhalif gördüklerini dut ağacı silkeler gibi sallıyor..Bu tuhaf durum, Cumhurbaşkanı sıfatı da taşıdığı için , ayrıcalıklı statüsünün bir sonucu olarak kabul edilse bile , son olarak, çıtayı biraz daha yükseltti, ve . Ankarada yer yokmuş gibi belediye reis adaylarını , TBMM çatısı altında açıkladı.. Bir adım sonrası, Genel kurul salonunda , Akp, MKY toplantısı yapmak olabilir....!!
Cumhurbaşkanı, her vesile ile günlük siyasetin içinde olduğu için , muhalefet tarafından da sert sözlerle eleştiriliyor, eleştiri hududlarının zorlandığı söylemler de sz konusu olabiliyor, Ceza Kanunu, Devletin Egemenlik Alametlerine ve Organların Saygınlığına karşı suçlar başlığı altında , "Cumhurbaşkanına Hakaret"'i de düzenlemiş bulunuyor, yani, Cumhurbaşkanı, saygınlığı korunması gereken organları arasında sayılıyor, aynı başlık altında, TBMM' de, Devletin egemenlik alametleri arasında sayıldığı için saygınlığının itina ile korunması gerekiyor..
Sonuç olarak ,TBMM siyasi çekişmelerin platformu haline getirilince , Cumhurbaşkanı dahil, egemenlik alameti organların saygınlığı, -günlük siyasetin kaba üslubu içinde- zedeleniyor..


Gülay Hancı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.