booked.net
 
 

 

Damat

 TBMM , "millet bahçeleri " gibi..!! - 28/11/2018





Feryal Güneş
E-Posta
Cumhurbaşkanı millet bahçelerini açmaya başladı, bu bahçeleri çok övüyor, onlardan çok şey bekliyor.. bahçelerde millet "çay, kahve içer, kültürel alışverişte bulunur," kaynaşır beklentisi var...
TBMM , millet iradesinin temerküz ettiği yer..akp geleneğinde, milli iradenin tecelligahı olarak tanımlanıyor ve de kutsanıyordu, yeni sistemde ağır fonksiyon kaybına uğradı, daha ziyade , külliye mahreçli tasarrufların tasdik makamı olarak çalışıyor.. külliyede hazırlanan bütçeyi ancak retorik düzeyinde eleştirebiliyor, yürürlüğe girmesi konusunda herhangi bir dahli yok, bütçe milletin iradesinin temsilcileri tarafından reddedilirse, mevcut bütçe külliye iradesine göre revize edilerek uygulanmaya devam ediliyor....
Yürütmeyi Sözlü Soru yoluyla denetim imkanı kaldırıldı, yazılı sorular sadece bakanlara ve cumhurbaşkanı yardımcılarına yöneltilebiliyor, istatistiklere göre, yazılı soru önergeleri ancak %8 civarında bir oranda "lütfedilip" cevaplandırılıyor, muhalefet , cevapların genellikle tek satırlık ve yasak savma kabilinde olduğu şikayetlerini dillendiriyor..
Cumhurbaşkanına yürütmenin başı olarak herhangi bir sual tevcihi imkanı , yeni sistem demokrasimizde mevcut değil..
Çalışma günlerini haftada ikiye indirme hazırlıkları yapıldığı iddiaları var, ..Akp öncesi, meclis çalışmaları Tv.'den yayınlanır, köy kahvelerinde , iktidar, muhalefet , kimin ne dediği yüksek oranda izlenirdi,..
TBMM 'nin yeni sistemdeki konumu biraz , Millet Bahçelerini andırıyor....
Millet, millet bahçelerinde, milletin iradesinin temsilcileri de , TBMM çatısı altında , kaynaşıyor.. yeni demokrasimizin manzarası böyle..


Feryal Güneş


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.