booked.net
 
 

 

Damat

 Hızlı treni "el yordamı "ile idare etmek...!! - 18/12/2018





Gül Genç
E-Posta
İktidarın ,demiryolları trafiği ile ilgili sicili bozuk, icraat yapıyorum derken, basit hatalar ile insanların ölümüne , yaralanmasına neden oluyor..
Pamukova'da , treni hızlandırıp rayları eski modelde unuttu , 38 kişi hayatını kaybetti..
Geçtiğim ekim ayında, yağışlı havada menfez kontrolü yapılmadı, tren raydan çıktı, onlarca kişi canından oldu, ....
Ankara- Konya hızlı Tren hattını sinyalizasyon sistemine gerek duymadan seferlere açtığı için.., teknik donanımı olmayan makasçı ,hareket memuru, kontrolör "hat tanziminde" anlaşamadılar, trenler kafa kafaya çarpıştı , 9 kişi hayatını kaybetti..
Her üç kazada da , ağır hizmet kusuru olan üst yöneticiler, korundu, kollandı, mesuliyet, rayların üzerinde görev yapanların sırtında kaldı..
Ankara kazasında da, makasçi, ve diğer hat görevlileri tutuklandı.. Makasçı, hızlı tren ile ilgili ," pano üzerinden hat tanzimine" ilişkin eğitim almadığını, üstlerine bildirmiş olmasına rağmen, dikkate alınmadığını ve kazadan üst yönetimin sorumlu olduğunu ileri sürdü..
Cumhuriyet, "yok " imkanları ile demiryolu taşımacılığına ağırlık verdi, "demir ağlarla ördük ana yurdu dört baştan" iddiası ile, sistemi Anadolu'nun en ücra köşelerine kadar ulaştırdı..
iktidar, "demir ağlarla ördük" sözleriniş küçümsedi, " demiryolu hamlesi böyle yapılır" babalanmalarına kirdi, kibrine esir oldu, sonunda da, demiryollarında ulaşım , bugün gelinen noktada, "hayati tehlike" bakımından, ön sıralara doğru tırmanmaya başladı..
Bu zihniyetin , yarın nasıl kazalara neden olacağını tahmin etmek zor değil, yaptıkları yapacaklarının teminatı ise vay milletin haline..
İşini layıkıyla yapamayan belediyeleri kayyıma devretmek, bir çare ise, Demirollarını da- milletin selameti bakımından,- kayyıma devretmek , bir çare olabilir mi, düşünmekte fayda var...!!!


Gül Genç


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.