booked.net
 
 

 

Damat

 Atatürk'ün terekesi "temcit pilavı" mıdır..!! - 06/02/2019





Gürcan Soylu
E-Posta
Temcit pilavı, iftardan kalan ve sahurda ısıtılarak yenen bir yemek olarak bilinir..
İftardan kalmış olma önemlidir, yenip, bitirilemiyen pilav, ziyan olmasın diye , sahurda tekrar sofraya getirilir..
Temcit ,farklı bir bağlamda, ; Recep, Şaban ve Ramazan aylarında, sabah ezanından sonra minarelerden okunan , Allah'ın ululuğu üzerine bir duadır..
Temcit pilavı , aynı zamanda , "bıktırırcasına tekrar edilen söz " anlamında da kullanılır..
Cumhurbaşkanı, bugüne kadar olan zamanda ,ortalaması alınırsa,, yaklaşık olarak ,günde üç öğün kalabalık yerlerde konuşuyor. ( anında 7/8 kanal otomatik olarak naklen yayına geçiyor, ki bu durumun, dünyada bir benzeri de yok..) ..
Son zamanlarda, marketçilere kızıyor, "fiyatlara ayar vermekten dahi bahsetti," .. emir komuta zinciri içinde fiyatları düşürüp, milletin ucuz gıdaya ulaşmasını sağlamayı düşünüyor..Gıda fiyatlarında artış sürüyor, enflasyonu tetikliyor veya en azından düşmesini engeliyor.. ..
Seçimler yaklaştıkça da, Chp'ni ve millet ittifakını yerden yere vuruyor, hakaretamiz tanımlamalar kullanıyor..
Chp, gündeme gelince, daha önceleri ufaktan değindiği, İş bankası hisseleri hakkında, daha kesin tahminlerde bulunmaya başladı, meclis gereğini yapacak, dedi..
Atatürk'ün mirası olan Atatürk Orman Çiftliği, tarumar edildi, miras hukuku çiğnendi ve üzerindeki yapılanmalar çoğalmaya başladı..
Şimdi de, yine Atatürk'ün vasiyeti konusu , sadece yönetimi Chp'de olan İş Bankası hisselerinin, hazineye devri konusunda , yasamayı kullanarak "hukuku" zorlama niyeti gündemde..
Meclis'in bu konuda halihazırda bir gündem maddesi var mıdır, bilinmez ama, cumhur ittifakı bu sözleri hazırlık talimatı gibi algılayabilir..durumdan vazife çıkarabilir, .
Cumhurbaşkanı ile , cumhur ittifakı arasındaki ilişkide, " kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla" uygulamasıı geçerli..
Atatürk'ün terekesinde hazinenin veya cumhurbaşkanlığının kullanımına elverişli bir bakiye kaldı mı, Chp bir açıklama yapsa da kamuoyu bilgilense..!!
Temcit pilavına su katılmaz ama, bu işler daha çok su kaldıracak gibi gözüküyor..


Gürcan Soylu


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.