booked.net
 
 

 

Damat

 Askerliğin içini boşaltmak..!! - 18/02/2019





Vedia Ateş
E-Posta
"Asker millet", "ordu millet" , yakın geçmişe kadar, tarihsel gelenek içinde değer kazanmış , neredeyse kutsal sayılabilecek kavramlardı..
Askerlik hizmeti , bugün dahi ortalama toplumsal anlayışta, "ocak" kavramı ile özdeşleştirilir, "ocak", Türk geleneğinde derin bir muhtevaya sahiptir, sadece ateşin yandığı değil, bir millet olmanın gereği olan genlerinin de nar gibi kavrulup olgunlaştığı yerdir..
Bu anlayış hakim olduğu ve yüzlerce yıldır dış düşmanla çökertilemediği için,Tsk , içten yıkılmaya çalışılmış ve iç düşmanların hücumuna maruz kalmıştır..
Askerlik hizmetinin , "yeniden ele alınacağı" açıklandı.. Fayda maliyet unsurlarının devreye girdiği ve muvazzaf unsurların dışında , neredeyse yevmiyeli/ücretli bir güvenlik görevi haline getirileceği anlaşılıyor..
Muhtemelen, son zamanlarda birikerek eritilmesi zor görünen, yüksek rakkamlara ulaşmış genç işsizliğin , askerliği yapan ve yapmak istemeyen bakımından , "akçeli bir konu "haline getirilerek çözülmesi planlanıyor..
Ergenekon davaları ile komuta kademelerindeki yetişmiş personeli tasfiye edilen silahlı kuvvetler, şimdi de, astsubay ve yedek subay katagorisinde , "özel güvenlik gücü" mü yapılmak isteniyor.!!...
Terfi sisteminin değişeceği söyleniyor, sistem;, sahte imtihanlar , cemaat kayırmaları uygulanarak, fetö uzantıları ile dumura uğratılmıştı, anlaşıldığı kadarı ile ,- herşey gibi- bundan sonra da Külliye'den islah edilmeye çalışılacak..
Amel niyete tabidir, niyetler halisane ise "doğabilecek zarar "katlanılabilir olur, ...
Ama , bir dönem , fetö kumpasında, yancılık yapıp ,Tsk'nin üzerinde tepinenlerin, bugün köşelerinde , olacaklar hakkında "devrim" gibi propagandasına başlamaları,
"Ergenekon günlerini" hatırlayınca , mide bulandırıyor..
Suriye kumpasından henüz çıkılamadı, ypg/pkk çeteleri ile , bir gün Abd , bir gün Rusya kol, kola devriye atıyor..
Hem Astana'cılar hem de Cenevre'ciler, her an, Türkiyeyi yol üstünde bırakabilir..
Askerlik görevi ile Belediye inzibatı ve şirket halindeki özel güvenlik hizmetlerini karıştırmamak gerekiyor..



Vedia Ateş


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.